Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1.5 milyar tonluk taşkömürü rezerviyle dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor

1.5 milyar tonluk taşkömürü rezerviyle dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor

Bakan Yardımcısı, Madencilerle iftar yaptı


“TTK Genel Müdürlüğü’nün baÅŸlattığı mekanize ve yarı mekanize sistemin uygulanabilirliÄŸini bizatihi kendimiz görmüş olmaktan mutlu olduk” 
Zonguldak’ta maden işçileriyle yerin-560 metre altında iftar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, bölgedeki 1.5 milyar tonluk taÅŸkömürü rezerviyle dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini ifade etti. Cansız, “Ãœretim seviyesiyle bunu bizim tüketmemiz bin 500 yılı alacak” dedi. 
Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’na ait Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde yerin -560 metre altında mekanize ve yarı mekanize sistemlerini inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, burada işçilerle iftarda buluÅŸtu. 23 Mayıs 2019 günü yapılacak olan kura çekimiyle de 500 madencinin TTK’da üretime katkı saÄŸlayacağını hatırlatan Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, havzadaki kömür rezervine de deÄŸindi. 

“Kömürü tüketmemiz bin 500 yılı alacak” 
Bölgede 1.5 milyar tonluk taÅŸkömürü rezervi olduÄŸunun altını çizen Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, kurumun mekanize ve yarı mekanize sistemlerini yerinde incelediklerini belirterek, “Her ÅŸeyden önce deÄŸerli arkadaÅŸlar bugün ramazan ayı. Bu ay vesilesiyle mutat olması vesilesiyle emektar maden işçisi arkadaÅŸlarımızı ziyaret ettik. Ä°ftarımızı açtık. Orada yaptığım konuÅŸmada kendilerine de ifade ettim. Hakikaten bütün inancımla ve ikna olmuÅŸlukla söyleyebilirim ki dünyanın en kutsal mesleklerinden bir tanesi madencilik. En helal kazançların temin edildiÄŸi alan. Bu duygularımızı da arkadaÅŸlarla paylaÅŸtık. Yarın malum ilave 500 kiÅŸiyle ilgili kura çekimi var. Burada yöre halkımızla beraber bu kurayı tecrübe edeceÄŸiz. Biz her ÅŸeyden önce baÅŸta enerji olmak üzere belirli alanlarda bağımlı olan bir ülkeyiz. Zonguldak havzasında da 1.5 milyar tonluk taÅŸkömürü mevcut. Ãœretim seviyesiyle bunu bizim tüketmemiz bin 500 yılı alacak. TTK Genel Müdürlüğü’nün baÅŸlattığı mekanize ve yarı mekanize sistemin uygulanabilirliÄŸini bizatihi kendimiz görmüş olmaktan mutlu olduk. Bunu kullanan arkadaÅŸlarımızın da içselleÅŸtirmiÅŸ olduklarını görmek de ayrıca mutlu etti. Biz dışa bağımlılığımızı orta vadede büyük bir oranda Zonguldak’ın kömürüyle azaltmış olacağız. Bu vesile ile burada gördüğüm manzara, genel müdürlüğün inovatif uygulamaları devreye alması, çalışanlarımızın motivesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi. 

“Hem kömür çıkartacağız hem de madencilerin saÄŸlıklarından emin olacağız” 
Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ da yeraltındaki mekanize sistemleri yerinde gördüklerini belirterek, “Bakanımız anlattı, izah etti. Vesile oldular. Kendilerine teÅŸekkür ediyorum. Bu vesile ile aÅŸağıya indik. Madenci arkadaÅŸlarımızın çalışma ÅŸartlarını birebir görme imkanımız oldu. TTK Genel Müdürlüğümüzün denemekte olduÄŸu yarı mekanize sistemin uygulamasını da gördük. Ä°ftar sofralarını paylaÅŸtık. Bizim için güzel bir akÅŸam oldu. Olan biten bizatihi yerinde gördük. Hem arkadaÅŸlarımızla beraber olduk. Bütün madenci arkadaÅŸlarımıza kazasız belasız hayırlı baÅŸarılı çalışmalar diliyorum. TTK’nın da baÅŸlattığı yarı mekanize sistemin gerçekten de çok önemli olduÄŸu ortaya çıkıyor. Ä°nÅŸallah o proje de baÅŸarılı olur. Ä°nÅŸallah giderek daha az kazalarla karşılaşırız. Biz bu kömüre ihtiyacımız varsa çıkartacağız. Hem kömür çıkartacağız hem de madencilerin saÄŸlıklarından emin olacağız” ifadelerine yer verdi. 
Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, yarın gerçekleÅŸtirilecek kura çekimi dolayısıyla geceyi kentte geçirecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo