Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

1 milyon 381 bin lira kredi kullanma

1 milyon 381 bin lira kredi kullanma

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a, 1 milyon 381 bin lira kredi kullanma konusunda oy birliÄŸi ile yetki verildi.
Karadeniz EreÄŸli Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarından üçün birleÅŸim Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal yönetiminde gerçekleÅŸtirildi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘gündem dışı konuÅŸma’ yapılmadan açılan toplantında, ikinci birleÅŸimde komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin komisyon kararı okundu.
İçlerinde EreÄŸli Belediyesi’nin de bulunduÄŸu Zonguldak ili genelindeki 26 belediyenin çöplerinin toplandığı Sofular Köyü Tombaklar mevkisinde bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisine, yeni bir Lot Alanı yapılması gerekçesi ile 6 milyon 986 bin liraya ihtiyaç duyulduÄŸu hatırlatıldı.
BORÇLANMA KONUSU YETKİ VERİLMESİ
EreÄŸli Belediyesi’nin ödemek için üzerine düşen 1 milyon 381 bin liranın Ä°ller Bankası’ndan çekilecek kredi ile saÄŸlanması içeren Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen maddenin raporu Meclis üyelerine okundu. Olumlu kanaat getiren komisyonun kararında şöyle denildi:
“Ä°limiz Merkez ilçe Sofular Köyü Tombaklar mevkisinde bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde, evsel nitelikte katı atıklar depolanmaktadır. Tesiste bulunan 1. Lot alanın ekonomik ömrünün dolmasından dolayı acilen 2. Lot alanına geçiÅŸ yapılması gerekmektedir. Bu alan için ihtiyaç duyulan 6 milyon 986 bin liradan Karadeniz EreÄŸli Belediyeni payı olan 1 milyon 381 bin liranın, Ä°ller Bankası’nın belediyelere verdiÄŸi avantajlı kredi koÅŸullarından yararlanmak üzere kredi alınması ve her türlü iÅŸ ve iÅŸlemlerinin yapılması için Belediye BaÅŸkanı’na yetki verilmesi, komisyonumuzda oy birliÄŸi ile kabul edilmiÅŸtir.”
CHP Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°… UYSAL AÇIKLADI…
CHP Gurubundan söz alan üye Nezih Anıl, ödenmesi gereken miktarın kredi kullanmadan ödenebileceÄŸini belirterek, “bu parayı Karadeniz EreÄŸli Belediyesi veremiyor mu? Koskoca EreÄŸli Belediyesi 1 milyon 381 gibi parayı veremiyor mu?” dedi.
Bunun üzerine ise açıklamada bulunan Uysal, şu sözlerle konuştu:
“Biraz yanlış anlaşılmış, izah edeyim. Zonguldak ilini içiren tüm belediyeler, 26 belediye dahil bir borçlanmadır. Evet EreÄŸli Belediyesi bu parayı direkt ödeyebilir, böyle bir gücü var ancak diÄŸer belediyelerin problemleri olduÄŸu için, ZONÇEP’e borçları olduÄŸu da için ‘EreÄŸli Belediyesi peÅŸin verdi, diÄŸer belediyeler vermedi’ durum olacak. Yani ÅŸunu anlatmak istiyorum: DiÄŸer belediyelerin ödeme gücünü düşünerekten bu ÅŸekilde yapmaya karar verdik.”
Borcun kredi kullanarak ödenmesini içiren Belediye BaÅŸkanı Uysal’a yetki verilmesi gündem maddesi oy birliÄŸi ile kabul edildi.
Meclis, gündemdeki diÄŸer maddelerin 10 Aralık Pazartesi yapılmak üzere ertelendi.    

 

1 milyon 381 bin lira kredi kullanma

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo