Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşçi bayramında Haluk Levent Coşkusu !.

İşçi bayramında Haluk Levent Coşkusu !.

Zonguldak’ta 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün son yılların en büyük katılımı ile kutlandığı bildirildi.


Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, sendika öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi’ne işçi ve memur sendikaları, TMMOB, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, öğrenci, gençlik ve taraftar grupları katıldı. 1 Mayıs Yürüyüşü ile mitingine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ilçe ve belde belediye başkanları ve siyasetçiler de katıldı. GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk ve Merkez Servisleri Şubeleri toplanma alanı olan İstasyon Caddesi’ne kortejler oluşturarak geldi. Gruplar, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Madenler bizimdir bizim kalacak” sloganları attılar. İstasyon Caddesi’nde toplanan binlerce katılımcı, buradan Madenci Anıtı’na yürüdü.

TTK ZARAR EDİYOR, YANDAŞ İSE KAZANIYOR
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Madenci Anıtı’nda binlere yaptığı konuşmada, ülkede uygulanan Olağanüstü Hal uygulamasını eleştirdi. Demirci, şunları kaydetti:
“170 yıllık üretim kültürüyle, Anadolu’nun dört bir yanından gelen on binlerce yurttaşıyla ve binlerce maden şehidiyle Emeğin Başkenti sıfatını kazanmış ve 3 il olacak kadar büyümüş Zonguldak ilimiz en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Bugün maden havzamızda tarihimizin en az sayıda işçiyle en düşük üretimini yapıyoruz. Tarihimizde ilk kez Zonguldak’ta emekli sayısı çalışan sayısını geçti. Bugün yine olağanüstü hal uygulaması yaşıyoruz. Ama biz sesimizi her şart altında gür çıkardık, çıkarıyoruz.
İşçilere, emekçilere grev yaptırmadığı için patronlara iyi kazanç sağlamakla övünen yöneticilerimiz var. Zonguldak’a bakıldığında bize taşkömürünü çıkarttırmıyorlar, Türkiye Taşkömürü Kurumunu çalıştırmıyorlar, işçi almıyorlar. Çünkü birileri taşkömürü ithalatından büyük kazançlar elde ediyor. TTK zarar ediyor, Türkiye zarar ediyor, yandaş ise kazanıyor.

İŞÇİ ALINSIN ÜRETİM ARTSIN
Maden işçileri olarak Emeğin Başkenti’nde yaşayan insanlar olarak bugün; dünya işçi ve emekçilerinin en anlamlı günü olan 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Madenci Anıtı’nda gücümüzü bir kez daha gösterdik, gösteriyoruz.
Biz diyoruz ki; her şeyden önce Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyet hedefinden vazgeçmeyelim. Birliğimizi, beraberliğimizi bozdurmayalım, bağımsızlığımızı koruyalım. Bu ülke bir daha darbeler yaşamasın, demokrasi, barış, kardeşlik ve özgürlük olsun. İşsizlik kalmasın, terör ve savaş olmasın, işçi alınsın üretim artsın, OHAL son bulsun.”

HALUK LEVENT KONSERİ
Konuşmalar sırasında “Yaşasın 1 Mayıs”, “Emeğin Başkenti Şanlı Zonguldak”, İşçi alınsın, üretim artsın”, “Yaşasın demokrasi mücadelemiz” sloganları atıldı. Konuşmaların ardından sanatçı Haluk Levent bir konser verdi. Şarkılar hep bir ağızdan söylendi ve halaylar çekildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo