Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR NEFES ALDIK ANADOLU’DAN

BİR NEFES ALDIK ANADOLU’DAN

Kısa adı TED olan Türk Eğitim Derneği’nin Karadeniz Ereğli Koleji özel okullarınca, etkinlik düzenlendiği bildirildi.


Okuldan yapılan yazılı açıklamada, 5 ve 11’nci sınıflar arası halk oyunları kulüplerinde yer alan 116 öğrencinin görev aldığı gecenin Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi.
Konukları, yöresel giysiler giymiş öğrencilerden oluşan canlı mankenlerin karşıladığı kaydedildi. Geceye özel el yapımı magnetlerin hediye edildiği stant ilgi gördüğü ifade edildi.

Nietzsche ve Mozart’tan örnekler verdi
Ortaokul Müdürü Sayın Sahir Akçakoca, etkinliÄŸin açılış konuÅŸmasında müzik ile dansın insan üzerinde etkilerini ve önemini Nietzsche ve Mozart gibi filozof vasıflı sanatçıların özlü sözleriyle vurguladı. Akçakoca, etkinliÄŸin mimarları olarak gösterilen öğretmenler AyÅŸe Ä°lhan’ı ve Ä°lter Yüzgeç’e teÅŸekkür etti.
Yetiştirilen hedef kitleyi aktardı
Daha sonra kürsüye gelen Lise Müdürü Aysel Türkekul ise gitar, piyano çalabilen, horon, zeybek oynayabilen, spor yapan, tiyatro yapan mühendis, doktor, mimar, avukatlar ile anneler ve babalar yetiÅŸtirmeyi hedefledikleri söyledi, “bu doÄŸrultuda ki sosyal aktivitelere önem veriyoruz” dedi.
“Unutulmazlar arasında yerini aldı”
Yapılan yazılı açıklama, ayrıca ‘aynen’ ÅŸunlar aktarıldı:
Dört 11. sınıf öğrencimizin sunduÄŸu Halk oyunları gecesi, yine 11.sınıf öğrencilerimizin aÅŸkı anlatan “Gölge Dansı”yla baÅŸladı. Ardından gösteriye 5.sınıf öğrencilerinin “KırÅŸehir” yöresi halk oyunları ile devam edildi. 6.sınıfların oynadığı “Silivri Roman” karşılamasını, 10 ve 11.sınıf öğrencilerinden kurulu “Ä°zmir Zeybek” ekibi takip etti. 8.sınıfların “Trabzon”, 6. ve 7. Sınıfların “Diyarbakır” halk oyunları ekipleriyle devam eden etkinlik 9. ve 10. sınıflardan kurulu “Artvin” ekibinin gösterisiyle sona erdi.
Gecenin sonunda halk oyunları öğretmenleri AyÅŸe Ä°lhan ve Ä°lter Yüzgeç’e çiçek taktim eden Genel Koordinatör Ramazan Yıldırım, sahne arkasında ve rejide emeÄŸi geçen öğretmenlerimiz Nihan Çöklü, Alev Aslan, Seyhan DemiroÄŸlu, Nurdan Taysı,  Gönül Özkıyıcı,  Leyla Gümüş, Nevin Tongu, Füsun Has, YeÅŸim Yavuz, Ä°smail Orhan, Meryem UÄŸurlu, Elif Bayrak, Ceren Atalı, Pınar Egeli, Damla Çılkın AktaÅŸ, Aslıhan Soylu, Neslihan Çakmakçı  ve Sosyal Aktiviteler Koordinatörü Rıdvan Türkekul’a ve tüm öğrencilere teÅŸekkür etti.
meÄŸi geçen herkesin birlikte TED 50.Yıl Marşı’nı söylemesiyle sona eren gece de unutulmazlar arasında yerini aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo