Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

15 OKULDAN 250 ÖĞRENCİ EREĞLİ'DE OLACAK

15 OKULDAN 250 ÖĞRENCİ EREĞLİ'DE OLACAK

KEALMUN`24 konferansına 26Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi ev sahipliği yapacak.


Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi'nde gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler model alınarak, belirli konuların ingilizce olarak tartışılacağı konferansta; 15 okuldan, dünya vatandaşı olmaya aday 250 öğrenci bir araya gelecek. Etkinliğin açılış töreninde, KEAL 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti Istanbul Fahri Konsolosu Levent Dervişoğlu da kısa bir konuşma gerçekleştirecek.

 

Ä°ngilizce olarak her yıl farklı okullarda gerçekleÅŸen en prestijli akademik etkinliklerden biri olan Model United Nations (MUN) konferansı, Kdz.EreÄŸli Anadolu Lisesi ev sahipliÄŸinde bu yıl ilk kez KEALMUN’24 ismiyle 26-27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

 

Öğrencilerin, evrensel sorunlara çözüm önerileri getirerek tasarılar hazırlayacağı konferans programı, 26 Nisan Cuma Günü saat 10.30'da Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek açılış töreni ile başlayacak.

Zonguldak ve çevre illerin liselerinden konferansa katılan öğrencilere, üç gün boyunca BM delegeleri rolünde dünya meselelerini tartışarak çözüm önerileri sunacakları KEALMUN'24, hem diplomasiyi öğrenmelerine hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmalarına katkı sağlayacak.Bu çalışma ile öğrenciler birçok yeni öğrenciyle tanışarak arkadaşlık kurmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası platformda araştırma yapma, yazma, toplum içinde konuşma, problem çözme, ortak görüş oluşturma ve iş birliği konularındaki becerilerini artıracak büyük bir deneyim yaşamış olacaklar.

15 okuldan, 250 öğrenciyi bir araya getirecek etkinliğin açılış törenine Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve

Türkiye Uganda İş Konseyi Üyesi Levent Serdar Dervişoğlu da katılarak kısa bir konuşma gerçekleştirecek.

Kdz.EreÄŸli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selçuk Altın yaptığı açıklamada; “Kalabalık bir öğrenci grubumuz ve öğretmenlerimiz ile birlikte, uzun bir süredir bu proje için hazırlanıyorduk. Proje hazırlık sürecinde yanımızda olan Kdz. EreÄŸli Anadolu Lisesi Mezunlar DerneÄŸimize katkıları için ayrıca teÅŸekkür etmek istiyorum. KEALMUN’24 konferansı kapsamında farklı okullardan öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Ä°lk kez gerçekleÅŸtireceÄŸimiz programın öğrencilerin kiÅŸisel geliÅŸimleri için önemli bir fayda saÄŸlayacağına inanıyorum." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler üyesi 193 ülkenin temsil edildiÄŸi MUN (Model United Nations), pek çok lise ve üniversitede düzenlenen ve temel olarak BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans ÅŸeklinde gerçekleÅŸen bir etkinliktir. Katılımcıların akademik bilgi ve yabancı dil becerilerini kullandığı MUN, kültürlerarası etkileÅŸimi ve paylaşımı saÄŸlar. Konferansın organizasyonu, komitelerin oluÅŸturulması, komitenin ana hatlarını oluÅŸturan çalışma kağıtlarının hazırlanması gibi görevler de ev sahibi okulun öğrencileri tarafından gerçekleÅŸtirilir. Öğrencilerin gerektiÄŸinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini saÄŸlayan MUN, bu sayede onların dünyaya bakış açılarını geliÅŸtirir.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo