Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ARTIK ORADA PİKNİK YAPMAK YASAK!..

ARTIK ORADA PÄ°KNÄ°K YAPMAK YASAK!..

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Veysel EroÄŸlu, Bolu’nun doÄŸa harikalarından Gölcük Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Aydın BaruÅŸ, Belediye BaÅŸkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali ErcoÅŸkun, DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TaÅŸ, Orman Genel Müdürü Ä°smail Ãœzmez, Meteoroloji Genel Müdürü Ä°smail GüneÅŸ’in eÅŸlik ettiÄŸi Bakan EroÄŸlu, Gölcük Gölü’ne, sadece Abant Gölü’nde yetiÅŸen 300 endemik ’Abant Alası’ bıraktı. Göl etrafında gezerek inceleme yapan Bakan EroÄŸlu’na, Gölcük’te piknik yapılmasının yasaklanması çalışması kapsamında tabiat parkının 200 metre altında yapılacak piknik alanıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi.


’GÖLCÃœK’TE PÄ°KNİĞİ YASAKLIYORUZ’

Bakan EroÄŸlu, gazetecilere yaptığı açıklamada vatandaÅŸların yeni yapılacak piknik alanında rahatlıkla mangal yakıp piknik yapabileceÄŸini, ardından orman içinde doÄŸaya uygun yapılacak merdivenle Gölcük’e yürüyerek çıkıp gezebileceklerini söyledi. Gölcük’ün orman içinde çukur bir alan olduÄŸunu vurgulayan Bakan EroÄŸlu, "Mangal yaktığın zaman burası dumanla kaplanıyor. Dolayısıyla piknik alanını aÅŸağıya alacağız. Orman Genel Müdürlüğü’nden bir yer aldık. Orayı düzenledikten sonra pikniÄŸi burada yasaklıyoruz" dedi. Gölcük’ü, daÄŸ turizmi, doÄŸa turizmi, göl turizmi açısından cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Bakan EroÄŸlu, "Åžuranın deÄŸerini bilirsek Ä°sviçre’de böyle güzel bir mekan yok. VatandaÅŸlarımıza, ’BoÅŸuna yurt dışına gidip para harcama, gel burada bol oksijenli ortamda yürü, resim çek’ diyoruz. Yabancı zengin turistleri buraya çekebilmek için de ayrıca büyük bir tanıtıma giriÅŸeceÄŸiz. Alt yapısı ve teleferik de tamamlanınca çok güzel bir mekan olacak" dedi.

’YEDÄ°GÖLLER’DE PÄ°KNÄ°K YASAK’

Bakan EroÄŸlu, geçen Eylül ayında 27 kilometrelik stabilize yolun asfaltlanmasından sonra ziyaretçi sayısı geçen yıla göre 43 binden 84 bine çıkan Yedigöller Tabiat Parkı’nda ise piknik yapılmasını kesinlikle yasakladıklarını söyledi. Yol yapıldıktan sonra Yedigöller’i ziyaret eden bir bakanın yoÄŸunluk nedeniyle neredeyse tabiat parkından çıkamadığını açıklayan Bakan EroÄŸlu, şöyle dedi:

"Gelen bir bakanımız neredeyse çıkamamış. Çünkü otoparklar, imkanlar sınırlı. Orada iki yöntem düşünüyoruz. Ya randevulu sistemle giriÅŸ olacak. Ama karar vermedik. Bu tepki de meydana getirebilir. Veya tabiatı tahrip etmeden yeni otopark imkanlarını araÅŸtıracağız. Belki yolda da tek gidiÅŸ ÅŸeklinde bir düzenleme yapacağız. Bu eksiklikleri tamamlamak için 4 milyon lira ayırdık. Bolu Özel Ä°daremize aktardık. Bizim adımıza yapacaklar. Yedigöller’de pikniÄŸe de müsaade etmeyeceÄŸiz. Orada piknik kesinlikle yasak. Ama Yedigöller’e varmadan vatandaşın daha kolay ulaşıp piknik yapabileceÄŸi alanlar ayarladık. Gölcük’te piknik yapmayı yasaklıyoruz. Yedigöller’de zaten yasak. Hem Gölcük, hem Yedigöller için yeni piknik alanları yapacağız. VatandaÅŸ oralarda pikniÄŸini yapacak." Bakan EroÄŸlu, Bolu’yu tabiat turizmi açısından bir merkez yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

TESTERE İLE ODUN KESTİ, GÖZLEME YEDİ

Bakan EroÄŸlu, Gölcük mevkisindeki endüstriyel odun üretim sahasında da inceleme yaptı. Bakım ve gençleÅŸtirme çalışması yapılan alanda bir aÄŸacın damgalanması, kesilmesi, tomruk ve odun haline getirilmesi süreci hakkında uygulamalı bilgi verilen Bakan EroÄŸlu, testere ile odun kesen köylülerle sohbet etti. Bakan EroÄŸlu, elinde bastonuyla odun kesmeye çalışan 83 yaşındaki Salih Yaman’ın elinden testereyi alarak ona yardım etti. Bakan EroÄŸlu, daha sonra köylü kadınların sobanın üzerinde piÅŸirdikleri gözlemeden yedi. Burada açıklama yapan Bakan EroÄŸlu, dünyada bir çok ülkede orman alanı azalırken Türkiye’de son 12 yılda 900 bin hektar orman alanının arttığını söyledi.

 

radikal

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo