Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak'tan Soma'ya, Soma'dan Ardahan'a... Sömürü Düzeni Her Yanda!

Zonguldak'tan Soma'ya, Soma'dan Ardahan'a... Sömürü Düzeni Her Yanda!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının yıldönümünde şehit madencileri anarken, bu gün Ardahan'da meydana gelen iş kazasını da değerlendirdi.
Yazılı açıklama yapan Yavuzyılmaz, Soma faciasını anarken “bugün büyük facianın yıldönümü. Katliamın üzerinden beş yıl geçmesine rağmen acının hissi de adalet arayışı da ilk günkü gibi taze. Çünkü cinayetin faillerinin cezalandırılmayıp tam tersine korunduğu bir süreç yaşandık” ifadelerini kullandı.
301 madencinin katledildiği o ‘kara’ günü, ailelerin acılarını, sonrasında ki adalet yakarışlarını ve böylesine toplu bir katliamın ardından bile ‘FITRAT’ diye açıklama yaparak, sorumluluktan kaçanları asla unutmayacaklarını hatırlatan Yavuzyılmaz, “Soma’da yaşanan bir doğal afet değildir! Kaza dedikleri, göz göre göre gelen bir katliamdır” dedi.
Sözlerine, “açlık da ölüm de fıtrat değil” diyerek devam eden milletvekili, Zonguldak’ta ve Soma’da maden işçilerinin, ölüm ile açlık arasında bir tercih yapmak zorunda bırakıldığının altını çizerek şunları kaydetti:
“İnsanları bu tercihe zorlamak için madencilik sektöründeki kamu yatırımları bitirildi, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri almadan insanları madenlere gönderdiler ve 301 işçiyi ölüme sürükleyerek bir iş cinayeti işlediler. Maden işçisini açlıkla, işsizlik ve ölümle terbiye etmeye çalışan bir mantık ile karşı karşıyayız. Açlık da ölüm de fıtrat değil.”

BU KORKUNÇ DÜZEN DAHA KAÇ CAN ALACAK?
Bugün Ardahan’da gerçekleşen Taş Ocağı Kazasına da değinen Yavuzyılmaz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Bakın bugün yine üzücü bir haber aldık, Ardahan Çataldere köyünde ki bir taş ocağında beş madenci kardeşimiz yaralandı. Bunlardan dördünün, Kozlu İlçemizden olduğunu öğrendik ve üçünün durumu ağır. Bu korkunç tabloya rağmen ülkeyi yönetenler çökmüş sistemin hiç bir işe yaramayan mevzuatında göstermelik düzenlemeler yaparak işi geçiştirmektedir. Kurdukları taşeron ve güvencesiz çalışma biçimlerini sürdürmekte ısrar edenler, bütün suçu işçilerin eğitimsizliğine ve güvensiz davranışlarına bağlamaktadır. Her türlü ahlaktan yoksun bu sermaye düzeni, bu ülkede daha kaç can alacaktır?
Soma'da yaşanan büyük katliamın faturası da işçiye çıkarılmaktadır. 5 yılın sonunda göstermelik davalarla yetkililer sözde cezalandırılmakta, kurulan düzen ve tezgah ise aynen devam etmektedir.
Biz tüm bu haksızlıklara, ranta, sermayeye peşkeş çekilişlere karşı işçi haklarını savunmaya devam edeceğiz. AKP iktidarının hem hakkı hem de hukuku gaspettiği bu çirkin düzenini yıkmak, işçinin, yüreği evlat acısıyla yanan anacığının, geride kalan eş ve çocuklarının adına bizlerin boynumuzun borcudur.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo