Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O ANLATTI, DİNLEYENLERİN TÜYLERİ DİKEN DİKEN OLDU

O ANLATTI, DÄ°NLEYENLERÄ°N TÃœYLERÄ° DÄ°KEN DÄ°KEN OLDU

UNESCO`nun 152 ülkesinin devletleri aynı anda Atatürk’ü kutlasın önerisi


Karadeniz EreÄŸli’ye davet üzerine gelen Yazar Ä°lknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ü anlattı.
Edinilen bilgiye göre Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi, ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi, Sanat Kurumu, Karadeniz EreÄŸli DoÄŸa ve Kültürünü YaÅŸatma DerneÄŸi, Karadeniz EreÄŸli Lisesi Mezunları DerneÄŸi ve Karadeniz EreÄŸli Anadolu Lisesi Mezunları DerneÄŸi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı tertip edildi.  Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda AraÅŸtırmacı Yazar Ä°lknur Güntürkün Kalıpçı’nın konuÅŸmacı olarak katıldığı ‘Her Yönüyle Ä°nsan Atatürk’ konulu bir söyleÅŸi gerçekleÅŸtirildi.

“SAYGIYI EN BÃœYÃœK DÜŞMANINDA UYANDIRABÄ°LEN BÄ°R MUSTAFA KEMAL”
Kalıpçı, burada yaptığı konuÅŸmada,  Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemim liderleri içerisinden 21. Yüzyıla geçebilen tek lider olduÄŸunu söyledi. Atatürk’e tüm dünyada saygı duyulan bir lider olduÄŸunu belirten Kalıpçı, şöyle dedi:
“Ãœstelik diÄŸer liderler kendi halkları tarafından yok edilme acısını yaÅŸarken o hala halkının ve dünyanın nabzında aynı canlılığı koruyabilen tek lider. Önemli olanda sanırım yaÅŸarken ölmek deÄŸil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalmayı baÅŸarmak deÄŸil midir? Atatürk’ü biz hep tarihe mal olmuÅŸ yönleriyle tanıdık: Asker Atatürk ya da devlet adamı Atatürk olarak. Bu verdiÄŸim örnek dünyada tek olan örnektir. Zaten herhalde bir baÅŸkasına da rastlamamız mümkün deÄŸil. En büyük düşmanı; hani ÅŸu ordularını denize döktüğü düşmanı, Yunan baÅŸkomutanı Trikopis. Hiçbir zorlama olmadan, hiçbir baskı olmadan her Cumhuriyet bayramı Atina'daki Türk büyükelçiliÄŸine gidiyor Trikopis, Atatürk’ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruÅŸunda bulunuyor. Saygıyı en büyük düşmanında uyandırabilen bir Mustafa Kemal.”

O ANLARI ANLATTI, TÃœYLER DÄ°KEN DÄ°KEN OLDU!!!
Yazar Ä°lknur Güntürkün Kalıpçı, “UNESCO'nun 152 ülkesinin devletleri aynı anda Atatürk’ü kutlasın önerisi”ni anlattığı sözleri duygu dolu anlar yaÅŸattı. Kalıpçı, ÅŸunları kaydetti:
“Yıl 1976, UNESCO ‘da gündemde bir öneri getirilir. Öneri paketindeki bir cümle şöyledir: ‘Bu gün UNESCO'nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal'dir.’ Öneri nedir? Öneri ise Atatürk’ün doÄŸumunun yüzüncü yılında, yani 1981’de UNESCO'nun 152 ülkesinin devletleri aynı anda Atatürk’ü kutlasın önerisidir. Birden Ä°sveç delegesi ayaÄŸa kalkar ve şöyle söyler: ‘Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doÄŸum gününü böyle kutlayacak mıyız?’ÅŸeklindeki kinayeli sözlerine, Rus delegesi ayaÄŸa fırlar yumruÄŸunu masaya vurur ve 152 ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler: ‘Genç delege arkadaşım, hatırlatmak isterim ki Atatürk öyle dünyadaki herhangi bir lider deÄŸildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız.’
Sonra ne mi olur? UNESCO tarihinde ilk ve tektir, hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke ÅŸu metne imza atar; hani Ä°sveç delegesi demiÅŸti ya "ne yani" diye. O Ä°sveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen ÅŸunları söyler; ‘Ben Atatürk'ü inceledim. Bütün ülkelerden özür diliyor ilk imzayı ben atıyorum’ diyecektir.”
Çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcilerinin ve öğrencilerin katıldığı söyleÅŸi bir süre daha Kalıpçı’nın Atatürk hakkında bilgiler vermesi ile devam etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo