Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak'ta FETÖ'nün Emniyet Yapılanması

Zonguldak'ta FETÖ'nün Emniyet Yapılanması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması`nın `Batı Karadeniz Emniyet Yapılanması` içerisinde yer alan ve aralarında `emniyet imamları`nın yanı sıra eski emniyet müdürleri, amir, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 36`sı tutuklu 44 sanık hakkında, `TBMM`yi ortadan kaldırmaya teşebbüs`, `Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs`, `Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs`, `silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek` suçlamalarıyla, ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli yıllar arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Zonguldak'ta FETÖ/PDY'nin 'emniyet yapılanması' 13 sanık 1 yıl 10 ay ile 11 yıl 3 ay arasında deÄŸiÅŸen hapis cezalarına çarptırıldı. 30 sanığın dosyası ayrılırken, 1 sanık ise beraat etti. 
Zonguldak 2'nci AÄŸrı Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, önceki gün baÅŸlayan ve dün akÅŸam saatlerinde sona eren duruÅŸmada 14 sanık hakkında karar çıktı. 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Erol T. ve Turan A.'yı 11 yıl 3'er ay, Ergün Y.'yi 8 yıl 9 ay, Fazlı G., Cengiz A. ve Engin A.'yı 8 yıl 1'er ay, Süleyman B., Bayram A. ve Murat Y'yi 7 yıl 6'ÅŸar ay, Burak K.'yi 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar M.K. 2 yıl 11 ay, M.A. ve H.K. ise 1 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Mahkeme heyeti, 30 sanığın dosyasını ayırırken, Ö.K'nin ise beraatına karar verdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo