Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK'TA BİR GARİP OLAY !.

ZONGULDAK'TA BÄ°R GARÄ°P OLAY !.

Zonguldak’ta, henüz bebekken amcası ve amca çocukları tarafından babasının mirasından faydalanmaması için tanımadığı birinin üzerine kayıt ettirildiğini iddia eden 59 yaşındaki Bayram Ceran, DNA testi istiyor.


Edinilen bilgiye göre, Kozlu ilçesinde tek başına ikamet eden 59 yaşındaki Bayram Ceran, kendisinin bebekken Trabzon’da yaÅŸayan ve hiç tanımadığı Ali Ceran’ın nüfusuna kaydettirildiÄŸini iddia etti. Annesi Asiye ile babası Åžaban T.’nin dini nikahla yaÅŸaması sebebiyle babasının nüfusuna kayıt olamadığını öne süren Bayram Ceran, soyadının deÄŸiÅŸtirilmesi için mücadele veriyor.

Amcasının kendisi gibi annesi Asiye, kardeÅŸleri Yadigar ve Ramazan’ı da Ali Ceran üzerine kaydettirdiÄŸini ileri süren Bayram Ceran, gerçek babası olduÄŸunu iddia ettiÄŸi Åžaban T.'nin mezarının açılarak DNA testi yapılmasını istiyor. 2003 yılında Zonguldak Adliyesi’ndeki Aile Mahkemesi’ne baÅŸvuran Bayram Ceran, “babalığın hükmen tayini” davası açılması için baÅŸvurmasına raÄŸmen, 18 yaşından itibaren 1 yıllık süre içinde mahkemeye baÅŸvurmadığı için davanın reddine karar verildi. Bayram Ceran, “Babam 1963 senesinde vefat etti. Benim öz babam Åžaban T., 1950’li yıllarda sütçülük yaparmış. Annem Asiye T., resmi nikahları olmadığı için babamın nüfusuna yazılamadım. Amcam, babamın vefatından sonra arazimize zorla girdi. Anneme ‘kızını al git, bir daha buralara gelme’ dedi. AÄŸabeyimle ben kaldım. Ondan sonra küçük yaÅŸta zor bir hayat yaÅŸadık. Ev iÅŸi yapıp, su taşımamı istediler. Babamın mirasından faydalanmamam için ben, öz annem Asiye, öz aÄŸabeyim Ramazan ve öz kız kardeÅŸim Yadigar Trabzon’da Ali Ceran isimli bir ÅŸahsın nüfusuna kaydettirilmiÅŸiz. 59 yıldır mücadelem var. Mahkemeye de baÅŸvurmama raÄŸmen karşı taraf gelmiyor. Beni istemiyorlar. 2013 yılından beri burada tek başıma yaşıyorum. Ev rutubetli, biraz tadilat olması gerekiyor. Yardımlarla yaşıyorum. Ayaklarımdan rahatsız olduÄŸum için gündelik iÅŸlerde çalışabiliyorum” dedi.

İşsiz olan ve hiç evlenmeyen Bayram Ceran, 18 yaşına kadar sokaklarda yaşadığını, maddi durumunun yetersiz olması sebebiyle yetkililerin sesini duymasını bekliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo