Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETÖ’den Yargılanan Tuğgenerale Beraat

FETÖ’den Yargılanan TuÄŸgenerale Beraat

FETÖ’den Yargılanan TuÄŸgenerale Beraat


Zonguldak’ta, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası TSK’dan ihraç edilen ve bir süre sonra tahliye edilen eski TuÄŸgeneral Birol ÅžimÅŸek, ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılandığı davadan beraat etti. 
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruÅŸmasında Birol ÅžimÅŸek’in yanı sıra yakınları ve avukatlar katıldı. Adının sıkıyönetim listesinde bulunmasından dolayı yargılandığı duruÅŸmada tutuklanan ve bir süre sonra da tahliye edilen ÅžimÅŸek hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmak” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme” suçlamasıyla ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. TSK’dan ihraç edilen ve 5 Mayıs 2017 günü katıldığı duruÅŸmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Birol ÅžimÅŸek’in üzerine atılı suçlamaları iÅŸlediÄŸine dair delil bulunmadığından beraatine karar verildi. 

“Listeye adımı yazan hainlerden ÅŸikayetçiyim” 
ÅžimÅŸek, önceki duruÅŸmalardaki savunmalarında, "hiçbir irtibat ve baÄŸlantım olmadığı, hayatım boyunca iliÅŸkim olmadığı FETÖ denilen yapıyla iliÅŸkilendirmem, sıkıyönetim direktifi adı altında listede adımın yer almasından dolayı cezaevinde bulunmaktan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hiçbir ilgim olmayan konuda yer almadığım örgüt hakkında savunma yapmak zor geliyor. Ä°smimin hainlerce yazılmasıyla suçlanıyorum. Ä°smimin neden yazıldığını bilmiyorum. 55 yıllık hayatımda FETÖ’den uzak durdum. Bu listeyi hazırlayan, planı yapan, kendi milletine ateÅŸ açan hainlerden listeye adımı yazanlardan ÅŸikayetçiyim" ifadelerine yer vermiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo