Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Bakış Açısıyla Güzel Şeyler Yapılabilir’

’Bakış Açısıyla Güzel Åžeyler Yapılabilir’

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yaÅŸayan 46 yaşındaki maden işçisi Cevdet Özdemir, doÄŸadan topladığı aÄŸaç kabuklarını sanat eserine dönüştürüyor.

Hiçbir eÄŸitim almadan 4 yıldır aÄŸaç kabuklarını sanat eserine dönüştüren Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğünde görevli Özdemir, mesai saatlerinden kalan zamanını atölyeye çevirdiÄŸi evinin balkonunda, kabukları, yapıştırıcı ve boyayla tuvallere iÅŸleyerek geçiriyor.

Özellikle çam ve çınar aÄŸaçlarının kabuklarını kullanan Özdemir, tarihi binaların yanı sıra uzun süren uÄŸraÅŸlar sonucu ortaya çıkarttığı Kabe, Ä°stanbul Ortaköy Cami ve Galata Kulesi’ni resmettiÄŸi 11 tabloyu evinin bir köşesinde sergiliyor.

Maden işçisi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aÄŸaç kabuklarıyla çalışmalar yapmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdi. 

- Ortaköy Camisi iki buçuk ay sürdü

Kabukları materyal olarak kullanma fikrinin, doÄŸada gezerken aklına geldiÄŸi anlatan Ã–zdemir, ÅŸunları söyledi:

"Arazide gezerken aÄŸaçlardaki kurumuÅŸ kabukları kesip kırdığımda, bazılarının ters dönüp deÄŸiÅŸik renklerde tuÄŸla gibi yan yana geldiÄŸini gördüm. Daha sonra bu durum, kabuklardan tarihi binalar yapılabileceÄŸini zihnimde çaÄŸrıştırdı. Kabukları toplayıp eve getirdim. Önce ne yapacağıma karar verdim ve ilk olarak Galata Kulesi ile bu iÅŸe baÅŸladım." 

Özdemir, bugüne kadar 11 tablo ürettiÄŸini ve yakın zamanda sergi açmayı planladığını kaydederek, "Kullandığım rengi bulmakta zorlanıyorum. Özellikle beyaz ve siyah renkteki kabukları bulmakta. Bazı arkadaÅŸlar bu renkleri elde etmek için boya kullanmamı söylüyor ama öncelikli tercihim kabukları doÄŸal kullanmak. Çünkü doÄŸal olduÄŸu zaman göze daha hoÅŸ görünüyor." diye konuÅŸtu.

Ä°nternette ve televizyonda gördüğü tarihi eserlerin çıktısını alarak iÅŸleme baÅŸladığını aktaran Özdemir, "Daha sonra bunlara bakarak çalışmalarımı sürdürüyorum. En çok Ortaköy Camisi’ni yaparken zorlandım. Çizimi ayrıntılı olduÄŸu için iki buçuk ayımı aldı. Kabe’yi yaparken de 4 binin üzerinde aÄŸaç kabuÄŸu parçası kullandım." ifadesini kullandı. 

- "Bakış açısıyla güzel şeyler yapılabilir"

Özdemir, aÄŸaç kabuklarını toplarken biraz utandığını çünkü çevresindekilerin "ilaç mı yapacaksın?" gibi deÄŸiÅŸik sorular sorduÄŸunu ve çeÅŸitli tepkiler verdiÄŸini anlattı. 

Kabukları toplarken, resimde kullanabileceÄŸi ebatlarda olmalarına dikkat ettiÄŸini belirten Ã–zdemir, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

"DoÄŸada bulunan, Allah’ın yarattığı her ÅŸeyin insanlara lüzumlu olduÄŸuna ve sadece bakış açısıyla çok güzel ÅŸeyler yapabileceÄŸine inanıyorum. AÄŸaç kabuklarını evde yakmak veya çöpe atmak yerine bu tip resimler yapıyorum. Yaptığım resimleri eve astığım zaman ’Bunu ben alacağım’ diye olumlu tepkilerle de karşılaşıyorum." 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo