Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yüreklere Seslendiler

Yüreklere Seslendiler

Karadeniz’e yelken açıldı… Tulumun çığlık attı, kemençe ağıtı yaktı…


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Turkuaz Sanat Topluluğunca konser etkinliği gerçekleştirildi.
Topluluğun kurucusu aynı zamanda eğitmen Cihangir Bilgin, Erdemir Kültür Merkezi’ndeki konser öncesi Ereğli FM’e yaptığı açıklamasında, “Karadeniz Ezgileri” adı ile etkinlik düzenlediklerini söyledi. İlçede, sanatsal etkinliklerin sergilenebileceği salon azlığına dikkat çeken Bilgin, şunları söyledi:
“Konserimizde tulum ve kemençe ezgileri seslendireceğiz. Bu konserimizi özellikle türkü yolculuğunda Karadeniz ezgilerine yürek katan bütün üstatları anlam amacıyla yapıyoruz. Onlara minnettarlığımızı göstermek için buradayız. Birde, bu konserin çok önemli bir mesajı vardır. Bu konser, Ereğli’deki sanatsal platformların, sinema salonlarının halka açılması için yapılan bir mücadeledir. Sesimizi yükseltiyoruz, ilçedeki tüm sosyal kurumlar ve yetkililer, sanata dair yapılacak tüm etkinliklere destek vermeleri gerekiyor. İmkan sağlamaları, salonlar açmaları gerekiyor. Sanatsız bir toplum, yaşayamaz.”
Öte yandan, konsere ilginin yoğun olduğu görüldü. Sanat topluluğun bugüne kadar verdikleri 50’nci konserde sahneye 50 kişi çıktı. Konsere, siyasilerden de ilgi vardı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli TSO Başkan Adayı Arslan Keleş de konseri dinleyenler arasındaydı.  

Yüreklere Seslendiler

Karadeniz’e yelken açıldı… Tulumun çığlık attı, kemençe ağıtı yaktı…

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo