Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YUMURTA SATIYOR, EŞİNİN EMEKLİLİK PRİMİNİ ÖDÜYOR

YUMURTA SATIYOR, EŞİNİN EMEKLİLİK PRİMİNİ ÖDÜYOR

Azerbaycan`a da yumurta gönderiyor


ABD'den getirttiği tavuklarla yeşil yumurta üretimine başlayan Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki emekli kişi, yurtdışına dahi yumurta sattığını bildirdi.
Ereğli Demir Çelik Fabrikaları emeklisi 59 yaşındaki İsmet Koç, gazetecilere açıklamasında eşi Ayşe Koç ile birlikte evlerinin önünde tavuk beslediklerini söyledi.
Bir arkadaşının 6 yıl önce Amerika’dan getirdiği 8 adet ‘Ameraucana’ cinsine ait yumurtadan civciv çıkarttığını, sonraki süreçte ise tavuklarının sayısını çoğalttığını anlatan Koç, tavsiye üzerine yeşil yumurta ticaretine başladığını belitti.
Tanesi 10 liradan yumurtaları satan İsmet Koç, Türkiye’nin birçok noktasının yanı sıra Azerbaycan’a da yumurta gönderdiğini ifade ederek, “Azerbaycan’dan çok büyük talep var. Ben bunu karşılayamıyorum, gençleri bu mesleğe sokmaya çalışıyorum. Onlar satamamaktan korkuyorlar. Ben onlara korkmamalarını bu işi yapmalarını istiyorum. Yeter ki üretin, çalışın” diye konuştu.
Koç’un kümesinde ise 150 tavuktan 50’si yeşil yumurtluyor. Kazandıkları parayla eşi Ayşe Koç’un bireysel emeklilik ücretini ödüyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
şaşkın3
hayran1
üzgün1
kızgın1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sinan KORKMAZ

15 Ekim 2019 - 20:51

Ne güzel haberler bunlar. Birbirlerine destek oluyorlar. İnsanlara da faydalı oluyorlar. Eş dayanışması son günlerde malesef çok duyduğumuz ve yıkılmaya doğru giden bazı yuvaları işte bu şekilde koruyabilir. Demiş ya bir düşünür, "Aşkın evveli sevmektir, her şey sevgiyle başlar." diye. Ne güzel demiş öyle değil mi dostlar? Vatani görevimi yaparken komutanımız Osman PAMUKOĞLU hep derdi "Gönül varsa bir yol vardır." diye. Bu haber motivasyondur. Bu haber olumlu düşünmenin ve o şekilde yaşamanın vitrine çıkarılmış halidir. Çifti tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Yazın

Canlı Radyo