Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Olpak,Ereğli’de konuştu!.

Olpak,EreÄŸli’de konuÅŸtu!.

Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÃœSÄ°AD) Genel BaÅŸkanı Nail Olpak, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasını bir ihtiyaç olarak gördüğünü belirterek, "Türkiye’nin Ä°nÅŸallah bundan sonra böyle darbelerle kaybedecek zamanı olmadığına inanıyoruz. Milletimiz bunlara pabuç bırakmaya niyetli olmadığını hep birlikte 15 Temmuz’da gösterdi ama bizim köklü çözümlere ihtiyacımız var. Tekrar bu sorunların yaÅŸanmamasına ihtiyacımız var." dedi.

MÃœSÄ°AD EreÄŸli Åžubesince Gülüç beldesinde bir otelde düzenlenen "Gelecek Senin Sahip Çık" konulu konferansta konuÅŸan Olpak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısıyla baÅŸlayan Milli Ä°stihdam SeferberliÄŸi’nde, iÅŸ dünyası için de alınmış tedbirler bulunduÄŸunu söyledi.

Ä°stihdam seferberliÄŸini, hem toplumsal hem de iÅŸ dünyası açısından önemli gördüklerini belirten Olpak, "Yeni teÅŸvik noktasında, özellikle iÅŸe ilk defa girenler en azından 3 ay iÅŸsizliÄŸi olanlarla ilgili asgari ücret hesabına bakıldığında, iÅŸveren sadece net ücretini ödeyecek kalan kısmını devletin ödeyeceÄŸi bir sistem ile karşı karşıyayız. Biz iÅŸ dünyası için bu önemli. Bu sürece ciddi bir ÅŸekilde sahip çıkmalıyız." diye konuÅŸtu.

KOSGEB kanalıyla piyasaya ciddi bir desteÄŸin geleceÄŸini ifade ederek, iÅŸletmelere bu desteklerden faydalanması çaÄŸrısında bulunan Olpak, şöyle konuÅŸtu:"Kredi Garanti Fonu var, krediye ulaÅŸmakta zorlandığımızı söyleriz. Kredi Garanti Fonu, ’Ben senin teminatınım kardeÅŸim, senin teminatını ben vereceÄŸim’ diyor. Oralardan faydalanmaya bakalım. Ä°ÅŸ dünyasının önünü açmak için önemli destekler var. Kredi Garanti Fonu’ndan iÅŸ dünyası, ’Åžartları o kadar ağır ki bankadan almaktan bile zor, süreç de uzun" diyor. Sayın Genel Müdür bize anlattı, günde 3 bin 500 baÅŸvuruyu cevaplıyorlarmış. ’ReddettiÄŸiniz ne kadar?’ diye sordum, ’50-60 arası’ dedi. Aman faydalanın, bundan uzak kalmayın." 

Olpak, Türk milletinin bugüne kadar toplumda düşmanlık, ekonomide gerileme, uluslararası alanda itibar düşüren muhtıra ve darbelerden çok çektiÄŸine iÅŸaret ederek, "Bugün bir daha onları aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz. Türkiye’nin Ä°nÅŸallah bundan sonra böyle darbelerle kaybedecek zamanı olmadığına inanıyoruz. Milletimiz bunlara pabuç bırakmaya niyetli olmadığını hep birlikte 15 Temmuz’da gösterdi ama bizim köklü çözümlere ihtiyacımız var. Tekrar bu sorunların yaÅŸanmamasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye’de kuvvetler ayrılığı deÄŸil, kuvvetler kargaÅŸası var"

Anayasa değişikliğine de değinen Olpak, şöyle devam etti:

"Biz anayasanın maddelerinden etkileniyoruz. Ä°ÅŸ yapmamız, anayasanın bazen garip maddeleri, bazen garip yorumlarından etkileniyor. Åžu anda yaÅŸadığımız mevcut sistemde bir arızamız var. MÃœSÄ°AD olarak da çalışarak ortaya fikir koyarız. CumhurbaÅŸkanının ilk defa halk tarafından seçileceÄŸi gün de adayların isimleri yokken kalktık birÅŸey söyledik. Biz, ’Türkiye’de kuvvetler ayrılığı diye bir sistem var, adı kuvvetler ayrılığı içerisine girince kuvvetler kargaÅŸası var, bu sistem deÄŸiÅŸmeli’ dedik. Anayasa, insanların haklarını devlete karşı korumak için kurulmuÅŸtur, devletin de hangi kurallarla çalışacağı için koyulmuÅŸtur. Biz o kuralların, bize iÅŸ yaptırılmamak için kullanıldığını görüyoruz, bundan üzüntü duyuyoruz. Son iki anayasamız demokratik ÅŸekillerde oluÅŸturulmuÅŸ anayasalar deÄŸil." 

Böyle bir noktada, darbe anayasasının kendilerine dayattığı hükümlerden kaos ortamına girmeyi arzu etmediklerini anlatan Olpak, ÅŸunları kaydetti:"CumhurbaÅŸkanının bugünkü halk tarafından seçilme sistemi benimsendi ama deÄŸiÅŸiklik bir miktar o dönemin ÅŸartlarında, o kaos ortamını ortadan kaldırabilmek için hızlıca gerçekleÅŸti. Böylesi bir dönemin içerisinde de zoraki süreçlerde bazen aksayan yönler de çıkıyor. Bugün herkes, cumhurbaÅŸkanı ile baÅŸbakan arasında bir problem görülmese de ellerindeki güçlerin dengesizliÄŸi konusunda bir sıkıntı olduÄŸunu fark ediyor. Bu ne demek? Ä°ÅŸ dünyasının hoÅŸlanmayacağı bir tablo demek. Ä°ki tane güç sahibi var. Yarın bugün bunların çatışmasıyla karşı karşıya kalmak demek bizim için baÅŸka bir belirsizlik demek. Biz bunu arzu etmiyoruz. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. ’Åžu kuvvetler ayrılığı denip de kuvvetler karmaÅŸası olan sistem ortadan kaldırılmalı’ diyorduk. Yasal yetkilerini kullanan cumhurbaÅŸkanının durumu fiili ne ise bu anayasaya da yazılsın diye bakıyoruz. Ben iÅŸ dünyasının bir temsilcisi olarak, 16 Nisan’ı bir tercih deÄŸil bir ihtiyaç olarak  görüyorum. Ondan dolayı da ’GeleceÄŸe sahip çıkalım’ diyorum."

"Liyakat sistemi yok"

Devletin kendilerine ’Dünya ile rekabet edin’ demesine karşın, kamunun dünyayla rekabet edebilecek durumda olmadığını öne süren Olpak, "Böylesi bir sistem içerisindeyiz. Sizler ve bizler iÅŸletmelerimizi verimlilik üzerine kuruyoruz ama kamuda böyle birÅŸey yok. Ä°ÅŸini az yapanla çok yapan arasında, tenzih ederim düzgün çalışan dostlarımızı, vatandaÅŸlarımızı ama bir liyakat sistemi, öyle bir sistem yok. Bugün gidip yarın gelmemek açısından gelecek 50-100 yılı düşünüyorsak, bence günlük olaylardan hareket etmeyelim. GeleceÄŸimize sahip çıkalım." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Programa, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk ÇaturoÄŸlu, Özcan Ulupınar, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, MÃœSÄ°AD EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Ä°brahim Sezer, sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri ve iÅŸ adamları katıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo