13 o C Kdz. Ereğli

YIL SONUNA KADAR ZAM YOK!.

Gündem 7 yıl 11 ay 20 gün 18 saat önce 1456

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, taksi ücretlerine yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı bildirildi.

Karadeniz Ereğli Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay, Ereğli FM’de “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında yaptığı açıklamalarda, taksimetler açmanın zorunlu olduğunu ancak, belirlenen fiyatı alıp almamanın zorunlu olmadığını söyledi.

İlçedeki aktif 153 taksi sahibinin 15’i hariç tamamının dernek üyesi olduğunu anlatan Oktay, şöyle dedi:

“Her dernek gibi biz de üyelerimizin çalışma yaşamlarının daha iyi koşullarda olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Taksici esnafı üzerinde bir yaptırımımız olmamakla birlikte aldığımız yönetim kurulu kararlarını, duraklarımızdaki yönetimlere aktarıyoruz. Gerek duyulanları onlar uyguluyorlar. Geldiğimiz noktada taksici esnafımızın çok fazla sorunu yok. Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal da, sorunlarımızla yakından ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde tek tip duraklar yapılacak. Desteklerinden dolayı Sayın Uysal ve Şoförler Odası Başkanımız Cevdet Civelek’e teşekkür ediyoruz.”

ZAM YOK, ÇİFT TARİFE YOK!

Oktay, bazı çevrelerde “taksi ücretlerine zam yapıldığı” şeklindeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aslında uyguladığımız fiyatlar taksimetrenin belirlediği rakamlara yakın fiyatlardır. Halen yakın mesafelere 5 liradan olmak üzere, mesafe uzadıkça küçük dilemlerde yükselen fiyatlarla yolcu taşıyoruz. Bunun yanı sıra önceki yıllarda uygulanan saat 24.00’den sabaha kadar çift tarifeyi de kaldırdık. 24 saat aynı fiyattan yolcu taşıyoruz. Hatta yakın bölgelerde telefon ile taksi istenmesinde de tek gidiş ücreti alıyoruz. Yıl sonuna kadar da zam yapmamayı düşünüyoruz. Önemli olan esnafımızın kazancının yanı sıra müşteri memnuniyetini sağlamak.”

Oktay, Taksi - dolmuş gibi uygulamasının gündemlerinde olmadığını, Hükümetten ise otomobillerde Özel Tüketim Vergisi’ni kaldırmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Programda yer alan Karadeniz Ereğli Taksiciler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Polat ise Ereğli’deki taksi şoförlerin kılık-kıyafetlerinin, müşteri-esnaf ilişkilerinin daha düzenli olduğunu söyledi. Polat, Ereğli’nin coğrafi konumu nedeniyle taksilerin daha çok terci edildiğini kaydetti.

Özcan ile Polat, programın son bölümünde kendilerini konuk olarak aldığı Kapan ile Ereğli FM personeline teşekkür ederken, akaryakıt istasyonundan indirimli akaryakıt temin imkanı sağlaması dolayısıyla, radyonun yönetim kurulu başkanı Halil Bozkuş’a ayrıca teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 23 saat 55 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
15 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 19 saat 12 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 18 saat 46 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 16 saat 25 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 13 saat 1 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 23 saat 29 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
17 saat 36 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 17 saat 17 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !