4 o C Kdz. Ereğli

UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU !

Toplu sözleşmenin ücret maddelerine teklif gelmedi.

Gündem 4 ay 21 gün 13 saat 58 dakika önce 1919

Haberi Paylaşın

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında başlayan 30. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 3. oturum yapıldı.

Oturumda işveren temsilcilerinden ücret maddelerine teklif gelmemesi nedeniyle uyuşmazlık zaptı tutuldu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK ?

Erdemir ile Türk Metal arasında başlayan TİS görüşmeleri toplam 78 maddeyi kapsıyor. Erdemir’deki yaklaşık 4000 sendikalı personeli ilgilendiren görüşmeler, tarafların belirlediği tarihlerde sürecek.

Özellikle işçi maaşları, ikramiyeler, sosyal katkılar gibi parasal konularda tıkanabilen görüşmelerde “Arabulucu” devreye giriyor.

Arabulucunun da uzlaşma sağlayamaması durumunda ise yasa gereği sendika ‘Grev’, işveren kanadı ise ‘lokavt’ kararı alabiliyor.

Ancak bu süreçlerde de taraflar arasında görüşmeler yapılıp, uzlaşma sağlanabiliyor.

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 17 saat 23 dakika önce FECİ KAZA, 4 ÖLÜ !
5 gün 9 saat 20 dakika önce METRELERCE SÜRÜKLENDİ
4 gün 16 saat 28 dakika önce TAMMİS AİLESİNİN ANNE ACISI
6 gün 7 saat 33 dakika önce AV TÜFEĞİ İLE VURDU !
2 gün 7 saat 3 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
2 gün 20 saat 18 dakika önce İŞTE PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN AYRINTILAR
2 gün 20 saat 10 dakika önce VAHİDE HOCAYA SON GÖREV
6 gün 9 saat 6 dakika önce PAT PAT KAZASI ; ÖLÜMDEN DÖNDÜ !
2 gün 19 saat 49 dakika önce SİZLERLE BİRLİKTE DAHA NİCE SENELERE