Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YIKIMA BAŞLANDI!..

YIKIMA BAŞLANDI!..

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı sabah erken saatlerde başladı. Yıkımda çok sayıda polis ve yıkım ekibi bölgede görev alıyor.


Zonguldak Valiliğinin kent merkezinde kıyı kenar çizgisinde bulunan yapıların yıkımı için aldığı karar doğrultusunda ekipler sabah saatlerinden itibaren harekete geçti. İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, belediye fen işleri müdürlüğü, milli emlak, defterdarlık ve özel idare ekipleri sabah saatlerinde bölgeye geldi. Yaklaşık 100 polis ekibi bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, çok sayıda yıkım işçisi çekekleri ve barakalarını boşaltan vatandaşlara yardım etti.

Zonguldak Limanı’ndan balıkçıların çıkarıldığını ileri süren Karaelmas Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yavuz Bultan "Biz burası yıkılıp yeniden yapılması için çok uğraştık fakat başaramadık. Bunu yetkililere anlatamadık. Buranın yıkılıp başka bir proje düşünüyorlarmış. Zonguldak Limanı’ndan bütün balıkçıları çıkartacaklar. Kilimli ve Kozlu ilçelerine dağıtacaklarını söylüyorlar fakat yer yok. Bize yer yapılsın öyle çıkalım dedik dinletemedik. Burada 143 çekek 160 tekne var" şeklinde konuştu.

Barınakları yıkılan balıkçılar, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile görüştü. Kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Turanlı, "Balıkçı kardeşlerimiz de mağdur olmayacak. Kilimli ve Kozlu ilçelerinde kendileri için yapılmış olan yerler var. Buralardan kendilerine boş olanlardan yer verilecek. Kilimli’de geniş bir alan var. Orası balıkçı tekneleri için güzel bir hale getiriliyor. Sayın Valimiz bunun talimatını verdi" dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo