Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YERÜSTÜ İŞÇİLERİ VE MÜHENDİSLER ALINACAK

YERÜSTÜ İŞÇİLERİ VE MÜHENDİSLER ALINACAK

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) yerüstü işçileri ve mühendisler alınacağını bildirdi.  
Yavuzyılmaz, yazılı açıklamasında, TTK Maden Makinaları Fabrikası’nda işçi alımının yapılması gerektiğini, aksi takdirde bu fabrikada üretilen Atex (Alev sızdırmazlık) lisanslı ürünlerin üretilmez hale gelebileceğini söyledi. Konuya ilişkin soru önergeleri verdiğini hatırlatan Yavuzyılmaz, 40 maden mühendisi, 11 makine mühendisi, 5 elektrik mühendisi, 30 yer üstü işçisi için işe alım sürecini takip ederek kul hakkı yenmemesi için de mücadele edeceğini ifade etti.
Yavuzyılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:
“TTK'ya mühendis ve yer üstü işçileri alınacaktır. Daha önce TBMM'de yaptığım basın açıklaması ve soru önergelerinde belirttiğim üzere, 2018 yılında 17 milyon TL tasarruf sağlayan TTK Atölyelerinde üretilen Atex sertifikalı  (Alev yaymaz) ürünlerin üretiminin artırılması için TTK'ya yer altı personelinin yanı sıra yer üstü personel alımı yapılması gerektiğini belirtmiştim.
Güzel bir gelişme olarak; TTK'ya 40 maden mühendisi, 11 makine mühendisi, 5 elektrik mühendisi, 30 yer üstü işçisi alınacaktır. Bu işe alımları TTK'yı denetleyen bir Kit Komisyonu üyesi olarak, kimsenin kul hakkının yenmemesi için yakından takip edeceğim.”
ARADA 13 KAT FARK VAR!
Atex ürünlerin TTK’ya sağladığı tasarrufun da altını çizen Yavuzyılmaz, “maden ocaklarında kullanılması zorunlu, Alev sızdırmaz özellikli ‘MAZ Acil Stop Butonu’ yıllarca yurtdışından 2.250 Euro’ya ithal edildi. TBMM'de ve Kit komisyonunda her zaman mücadelesini verdiğimiz ve desteklediğimiz üzere, artık bu ürün TTK Atölyelerinde Atex sertifikalı olarak tanesi 1.170 Lira’ya üretiliyor. Arada 13 kat fark var. Emeği geçen, bu ürünleri üreten emekçilerimizi tebrik ederim. TTK'yı hep birlikte tekrar ayağa kaldıracağız” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo