Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yerin 300 metre altında sahur

Yerin 300 metre altında sahur

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ta özel bir maden ocağında çalışan işçiler yılın ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı. 
Kilimli ilçesine baÄŸlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikte yaptı. Domates, biber, peynir, soÄŸan, ve ekmekten oluÅŸan sahur menüsünde sohbet eden işçiler, yerin yaklaşık 300 metre altında ailelerinden uzak sahur yaptı. 
Ramazan ayının gelmesine sevinen işçiler, ailelerinden uzak sahur yapmanın burukluÄŸunu yaÅŸadı. Yerin metrelerce altında zor ÅŸartlarda hem oruç tutup hem çalıştıklarını ifade eden maden mühendisi Bayram Barutçu, “Hayırlısıyla Ramazan ayına baÅŸlamayı Allah yine bu sene nasip etti. Tüm Müslüman Alemi’nin Ramazan ayını hayırlı bir ÅŸekilde geçirmesini diliyorum. Ä°nÅŸallah bayramı da neÅŸe içinde geçirmeyi Allah da bize nasip eder. Madenciler olarak yerin 300 metre altında bugün ilk orucumuzu tutmak üzere arkadaÅŸlarla beraber ilk sahurumuzu yaptık. Ä°ÅŸimiz emek yoÄŸun bir iÅŸ olduÄŸu için ÅŸartlarımız zor. Yalnız bu bizim ibadetimizde bir sıkıntı oluÅŸturmuyor. Yeraltında da sahuru yapıp orucumuza niyetleniyoruz. Ay boyunca da tutmayı düşünüyoruz. Aslında pek fark eden bir ÅŸey yok. Sadece farklılığımız aile ortamı olmadığındandır. Ama Allah nasip ederse iftarda ailemizle beraber olacağız. Bunun güzelliÄŸiyle olabiliyoruz. Yiyecek içecek bakımından evimizde ne yiyorsak burada da niyetleneceÄŸiz. Bu bizde bir burukluk oluÅŸturmuyor” dedi. 
15 yıllık maden işçisi Halil Horoz ise “Bizim için fark etmiyor. Yeraltında her zaman böyle yapıyoruz. Ä°lk sahur burada denk geliyor. Bazen evde denk geliyor. Tüm Ä°slam Alemi’ne hayırlı uÄŸurlu olsun. Herkese kazasız belasız çalışmayı nasip etsin. Åžartlar zor ama bize bir zorluÄŸu gelmiyor” ifadelerine yer verdi. 
İşçiler, yemek sonrası yapılan duaların ardından çalışmaya devam etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo