15 o C Kdz. Ereğli

YER GÖK KIRMIZI-BEYAZ OLDU; ŞEHİTLER ANILDI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak, bu milletin dünyada rakibi olmaz” dedi.

Gündem 6 yıl 9 ay 18 gün 11 saat 25 dakika önce 1699

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ’15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri gerçekleştirildi.
Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ile Ereğli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlendiği etkinlikler kapsamında, Devrek Yolayrımı Köprülü Kavşak mevkisinde, araç trafiğine kapatılan yolda kortej oluşturuldu.
Alana gelen binlerce kişiye Türk Bayrağı verildi. Kortej, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, komutanlar, belde belediye başkanları, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, siyasi parti temsilcilerinin yerlerini alması ile birlikte 20.00’da harekete geçti.
Kortejin ön sırasında engelli yurttaşlar yer aldı. Protokol üyeleri, ellerindeki Türk Bayrakları ile çevre binalardaki vatandaşlar ile korteje klakson çalan sürücüleri selamladılar.
Ömer Halisdemir Bulvarı boyunca yürüyen binlerce kişi, zamana zaman ’Recep Tayyip Erdoğan’, “Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye sloganlar attılar. Yürüyüş sırasında, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerince, geniş tedbirler alındı.
BİNLERCE KİŞİ, ANIT ALANINA SIĞMADI
Korteje katılanlar, yaklaşık yarım saat sonra Devrim Bulvarı’ndaki yenileme çalışması biten Atatürk Anıtı’na geldiler. Program sunucusunun; darbe kalkışmasında komutanından aldığı emir ile, kendisine general diyen hain darbeciyi alnından vurduktan sonra şehit düşen Ömer Halis Demir anons etmesi, sonrasında ise o anın filmleştirilmiş versiyonunun kurulan dev ekrandan izletilmesi, duygu dolu anlar yaşattı. Davet üzerine ilçeye gelen Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, uzun süre gözyaşı döktü.
MADENOĞLU: BAYRAĞA KARŞI HER ZAMAN SAYGI DUYULACAKTIR
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşma, hain darbe kalkışması sırasında şehit düşenlere Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. Türk milletinin destan yazdığını ifade eden Madenoğlu, şöyle dedi:
“Bu vatan bölünmez, bu millet birdir. Bu bayrağa karşı her zaman saygı duyulacaktır. O yünden, ’boşuna uğraşıyorsunuz’ diyerek göğüslerini kurşunlara siper ettiler. Tankların altına yattılar. Saygı değer halk, bu hain darbeye karşı, tarihte eşi ve emsali görülmemiş bir mücadele verdiler. O hainler ise cezalarını buldular. Bugün, yüce Türk adaletinin karşısında hesap veriyorlar.”
UYSAL: BU MİLLETİN DÜNYADA RAKİBİ OLMAZ
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise tek bayrak ve tek millet vurgusu yaptığı konuşmasında, Türk milletinin kalbinde Çanakkale ruhunun yattığını söyledi. Uysal, şu sözlerle konuştu:
“15 Temmuz’da 248 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkeyi bırakmayacağımızı; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlete olan inancımızı, bu meydanlarda haykırarak bağırdık. Hain darbe gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti ve dik duruşu sayesinde halkı sokağa davet etmesi ve aziz Türk milleti de o talimata uyarak sokakları doldurdu. O hain darbe girişimi bu şekilde önlendi.
Allah, Recep Tayyip Erdoğan ve halkımızdan razı olsun. Yüce ülkemin 81 ilinde bu demokrasi ve milli birlik gününde demokrasi nöbeti tutan, yürüyüşler yapan Türk halkına saygılarımı iletiyorum.
Bu milletin her ferdinin içinde Çanakkale’nin ruhu genlere işlendiğini unuttular. Unuttukları bir şey daha vardı. Bu millet destanlar yazmıştı. Tekrar destan yazacağını unuttular. Bir olursak, iri olursak, diri olursak, kardeş olursak hep beraber Türkiye olursak, bu milletin dünyada rakibi olmaz. Dünyaya karşı, yedi düvele karşı mücadelemizi sürdürürüz.”

ERDOĞAN’IN KONUŞMASI CANLI VERİLDİ
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi, ilçede kurulan dev ekrandan izletildi/dinletildi.
Sonrasında ise ilçedeki din adamlarınca, şehitler ruhu için Kuran okundu, ilahiler söylendi. Saatler 00.10 gösterdiğinde ise tekbirlerin söylendiği sırada, ilçedeki tüm camilerden Sela okundu.
Yarın (16 Temmuz) akşam son bulacak nöbet; genç, yaşlı, çocuk ve engelli vatandaşlarca tutulmaya başlandı.


YER GÖK KIRMIZI-BEYAZ OLDU; ŞEHİTLER ANILDI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 1 saat 57 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
12 saat 9 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 10 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 15 saat 3 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 20 saat 37 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 19 saat 38 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 1 saat 31 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 10 saat 15 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 23 saat 4 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
14 saat 45 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !