Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yer altında doğan umut ışığı

Yer altında doğan umut ışığı

Merkezi Karadeniz EreÄŸli’de bulunan Zonguldak Maden Åžehit Aileleri YaÅŸatma DerneÄŸi’ne, 94 bin lira hibe desteÄŸi verildiÄŸi bildirildi.


EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’nu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Dernek BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, ziyarette konuÅŸmasında, İçiÅŸleri Bakanlığı Dernekler Daire BaÅŸkanlığı ve Zonguldak Maden Åžehit Aileleri YaÅŸatma DerneÄŸi ortaklığı ile “Yer altında doÄŸan umut ışığı projesi” geliÅŸtirdiklerini söyledi.
Proje için yapılan destek baÅŸvurusunun bakanlıkça kabul görerek derneÄŸe 94 bin lira maddi yardım aktarıldığını anlatan YiÄŸit, “projemize İçiÅŸleri Bakanlığı, valimizin ve sizin deÄŸerli katkıları ile 94 bin lira hibe kredi aldık. Allah, hepinizden razı olsun. Bu, maden ÅŸehitleri adına bir ilk oldu, çok iyi oldu. Size, valimize ve bakanlığımıza teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu ise projeye kaynak aktarılmasından ötürü duyduÄŸu memnuniyeti belirterek, “siz uÄŸraÅŸtınız, valimiz ve bakanlığımız bu iÅŸe ’okey’ dedi. Bu çok güzel bir ÅŸey, teÅŸekkür ve tebrik ediyorum” dedi.
Ziyarette, üzerine küçük puntolu harflerle yazılan 684 madencinin isimlerinin bulunduÄŸu Zonguldak Kömürspor forması, MadenoÄŸlu’na madenciler tarafından armaÄŸan edildi.  

94 bin lira nereye harcanak?
Öte yandan, alınan bilgiye göre, aktarılan 94 bin liranın İl genelinde maden sektöründe çalışırken iş kazası sonucu yaşamını yitiren maden şehitlerinin ailelerinin birlik ve beraberliği için harcanacak. Ailelerin çocuklarının psikolojik desteklenmesi, okul çağında olanların ise ekonomik yönden desteklenmesi sağlanacak.

Yer altında doğan umut ışığı

Merkezi Karadeniz EreÄŸli’de bulunan Zonguldak Maden Åžehit Aileleri YaÅŸatma DerneÄŸi’ne, 94 bin lira hibe desteÄŸi verildiÄŸi bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ali Özat

30 Kasım 2017 - 09:20

Çalışmalarınız da başarılar dilerim başkanım ALLAH yardımcınız olsun

Ahmet Güney

29 Kasım 2017 - 16:15

Allah güle güle harcamayı nasip etsin

Yorum Yazın

Canlı Radyo