Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİ İTFAİYE İSTASYONU TÖRENLE AÇILDI

YENİ İTFAİYE İSTASYONU TÖRENLE AÇILDI

’25 Eylül -01 Ekim tarihleri arasındaki İtfaiye Haftası” kutlamaları kapsamında yer alan ancak elverişsiz hava şartları nedeniyle ertelenen Belen Sanayi Grubu İtfaiye İstasyonun açılışı bugün düzenlenen tören ile yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal ile katıldığı açılışa katılanlar arasında, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti 24.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve bazı muhtarların yanı sıra çok sayıda tanınmış sima vardı.

3. HİZMET NOKTAMIZI AÇTIK

Törenin açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Ereğli’de 3 belde ve köylerle birlikte yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet verdiklerini hatırlatarak, “65 personelimiz ve 12 aracımızla 7 gün 24 saat 365 gün göreve hazırız.” dedi.

Ateş, “ Kışla’da bulunan merkez ve Süleymanlar Mahallesi istasyonlarının ardından 3. noktamızı Kepez grubu olarak Belen Sanayi Sitesi Mevkii’nde açtık. İhbarın geldiği noktaya göre istasyonlarımız olaylara müdahaleye hazır. İlçemizin herhangi bir noktasından gelecek ihbara en geç 5 dakika içinde ulaşma olanağımız var.” dedi.

İTFAİYEMİZ ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyenin en önemli biriminin itfaiye olduğuna dikkat çekerek, önemli olanın afet öncesi tedbir almak olduğunu bunu da itfaiyenin Kışla, Süleymanlar Mahallesi ve Belen Sanayi Sitesi 3 ayrı bölgeye kurduğu istasyonla gerçekleştirdiklerini söyledi.

İtfaiyenin zamanla yarıştığını ve insan hayatı kurtarmada 1 saniyenin bile önemli olduğunu hatırlatan Uysal, “Bizim itfaiyemiz gerek eğitimiyle, gerek araç gereç ve donanımıyla Karadeniz Bölgesi’nin en büyük itfaiyesi. Bu yüzden sadece yangın söndürmüyor, afet olaylarına ve kazalara da anında müdahale ediyor. İtfaiyemiz sadece karada görev yapmıyor, denizde de arama kurtarma olaylarına bakıyor. İtfaiye bünyemizde 4 dalgıcımız sertifikalı ve madalyalı. Birçok olayda gösterdikleri başarıları ile adından söz ettiriyor. “ dedi.

ÇATUROĞLU VE MADENOĞLU İTFAİYEYİ KUTLADI

Milletvekili Çaturoğlu’da belediyecilik denilince akla ilk itfaiyenin geldiğini söyledi. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinin insanların can ve mal güvenliğini de sağlamak için zamanla yarıştığını belirten Milletvekili Çaturoğlu, sahil kesimin de güvenliğinin Ereğli Belediyesi İtfaiyesi’ne verildiğini hatırlattı.

Kaymakam Madenoğlu’da yaptığı konuşmada kısa süre önce geldiği Ereğli’de belediye itfaiyesinin başarılı çalışmalar yaptığını gözlemlediğini belirtti. Ereğli Belediyesi İtfaiyesinin sadece Ereğli’ye değil çevre ilçeler ve beldeler ile köylere de hizmet ettiğini kaydeden Kaymakam Madenoğlu, tüm itfaiyecileri gösterdiği başarılardan dolayı kutladı.

EKİPMANLAR VE YENİ ARAÇ TANITILDI

Düzenlenen açılış, kurban kesimi, dua ve itfaiyeye kazandırılan arama kurtarma ekipmanlarının yanı sıra, belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 8 tonluk tankerin tanıtımı ile sona erdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo