Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİ DÖNEM İLK MECLİS YAPILDI

YENİ DÖNEM İLK MECLİS YAPILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin yeni dönem Meclis’i BaÅŸkan Halil Posbıyık baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.
Alınan bilgiye göre, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Nisan ayı ilk toplantısını yoÄŸun bir katılımla yapıldı.  Posbıyık, gündem maddeleri öncesi yaptığı konuÅŸmada, yeni seçilen meclis üyeleri ile ilçenin sorunlarının çözümü için çaba harcayacaklarını söyledi. Tüm Meclis üyeleri ile eÅŸit bir ÅŸekilde çalışacaklarını belirten Posbıyık “benim için 31 arkadaşımın hepsi de çok deÄŸerli insanlar. O, bu parti diye bir ÅŸeyi asla düşünmüyorum. Beraber bir yola çıktık, EreÄŸli sevdası için yola çıktık. EreÄŸli'nin birikmiÅŸ sorunları var, inanılmayacak kadar. EreÄŸli'de yaÅŸayan 118 bin kiÅŸi bu arkadaÅŸları seçti. El ele vererek, kol kola girerek birlik ve beraberlik içerisinde çözüm yollarını bulmak bizim görevimizdir” dedi.
“ÖNÃœMÃœZE KATARAK ANKARA'YA GÄ°DECEĞİZ”
EreÄŸli’de çözülmeye bekleyen sorunların olduÄŸunu ifade eden Posbıyık, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“EreÄŸli'nin üniversite, tersaneler sorunları var. Çözülmeyecek sorun yok. Biz bunları çözebilecek güçteyiz. Hangi parti olursa olsun bir araya geleceÄŸiz. AK Parti, MHP, DSP, Saadet Partisi Ä°lçe BaÅŸkanı, bütün hepimiz bir araya geleceÄŸiz, bireysel iÅŸlemlerimizi görmeyeceÄŸiz, EreÄŸli'nin sorunları var, iÅŸsizlikten kırılan insanlar var, esnaf siftah yapamadan dükkan kapatıyor. Hiç ummadığınız insanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanıyorlar. Bunu kenardan izlemek dinimize de yakışmaz. Bunu el birliÄŸi ile çözmemiz lazım.
Zaman zaman üniversite konusunda diğer önemli konularda siyasi partilerin ilçe başkanlarını önümüze katarak Ankara'ya gideceğiz, bakanlıkların önünde yatacağız. Ereğli'de ağlayan kimse yok şuanda, bundan sonra Ereğli Belediyesi ağlayacak. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ben inanıyorum 31 arkadaşım ile birlikte yapacağımız çalışmalarla sorunları tek tek planlama dahilinde çözeceğimize inanıyorum. Bu işler böyle başlar, eğer doğru çalışmazsak iyi gitmezsek halk defterimizi dürer. Her seçim döneminde böyledir bu iş. Onun için herkesin taşın altına elini koyacağına yürekten inanıyorum."
ENCÃœMEN VE KOMÄ°SYONLAR BELLÄ° OLDU
Yeni dönemde Meclis Katipliğine Emrah Karaarslan ve Gönül Çelik, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Satılmış Yiğit, encümen üyeliklerine Tarkan Atik, Sertan Kuzu ve Yaşare Aydın seçildi. İhtisas Komisyonları ise şu şekilde oluştu:
HUKUK Ä°ÅžLERÄ° KOMÄ°SYONU:
CHP'den Gönül Çelik, Tayyar Mendeş, Mehmet Akçakaya, AK Parti'den Gülsemin Hasçelik, Yahya Çakır
Ä°MAR Ä°ÅžLERÄ° KOMÄ°SYONU:
CHP'den Haluk Okur, Fikret Aydeniz, Yılmaz Partlak, AK Parti'den Mustafa Kumaş, Fuat Ulaş,
PLAN BÜTÇE KOMİSYONU:
CHP'den Yaşar Balcı, Cengiz Güneş, Naciye Tozkoparan, AK Parti'den Numan Korkmaz, Zafer Hüseyin Durmaz.

Meclis İlk Oturumu, diğer gündem maddelerinin yarına (9 Nisan) İkinci Oturumda görüşülmesi üzerine kapatıldı.

 

YENİ DÖNEM İLK MECLİS YAPILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
hayran1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serdar sert

08 Nisan 2019 - 17:50

Posbıyık. büyüksün efsane başkanım..

Yorum Yazın

Canlı Radyo