Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YAZ TATİLİ UZADI MI?..

YAZ TATÄ°LÄ° UZADI MI?..

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, MillieÄŸitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyu BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’na sunacaklarını açıkladı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklama şöyle;
 
"Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız."
 
OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
 
2015-2016 eÄŸitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokulları 5. sınıf öğrencilerinin eÄŸitim ve öğretime uyum programı için 7 Eylül’de baÅŸlayacak.
 
Uyum programı 11 Eylül’e kadar sürecek. EÄŸitim yılı ise bütün kademelerde 14 Eylül 2015 Pazartesi günü baÅŸlayacak. Birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek.
 
Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Åžubat 2016’da yapılacak. Ä°kinci kanaat dönemi, 8 Åžubat 2016 Pazartesi günü baÅŸlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.
 
’KURBAN BAYRAMI’NDAN SONRAYA BIRAKILSIN’
 
Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceÄŸinin altını çizen üç belediye baÅŸkanı, Milli EÄŸitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çaÄŸrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
"Milli EÄŸitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak bir çaÄŸrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 EÄŸitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı baÅŸlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceÄŸini, hem de daha öğretim yılı baÅŸlamadan tatile girerek eÄŸitimin sekteye uÄŸrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceÄŸi, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaÅŸayan turizm iÅŸletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceÄŸini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."
 
Bodrum Belediye BaÅŸkanı Mehmet Kocadon’un babasının vefatı nedeniyle  biraraya gelemediklerini belirterek bildiriyi okuyan Fethiye Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Mete Atay, okulların açılış tarihlerinde ilk kez deÄŸiÅŸiklik olmayacağını, daha önce köy okullarının tarıma destek amacıyla erken kapatıldığını hatırlattı.
 
 
kaynak: milliyet.com.tr
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo