13 o C Kdz. Ereğli

’YAŞAMAZ’ DEDİLER!.

Gündem 8 yıl 1 ay 17 gün 5 saat 47 dakika önce 2130

Haberi Paylaşın

Ereğli’de bebekliğinde dört beyin ameliyatı geçiren ve "yaşamaz" denilen 14 yaşındaki engelli Leyla Türköz, hayata okuyarak tutundu.

Akkaya köyünde Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılan prefabrike evde annesi, babası ve 2 kardeşiyle yaşayan Leyla Türköz, bebekliğinde beyninde toplanan su nedeniyle Düzce’de ameliyat edildi.

Düzce’de 75 günde dört kez ameliyat edilen Leyla, daha sonra bir gözünü kaybetti. Diğer gözünde ise görme kaybı yaşayan Leyla, ailesinin maddi imkansızlıklarına rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

- "İstediğim tek şey okumak"

Leyla Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımalı sistemle gittiği Ormanlı Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Okumayı çok istediğini ifade eden Türköz, "Öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Annem, babam ve kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Biri okuyamazsa ona destek olacağım. Üniversiteyi çok okumak istiyorum. Benim yaşımdaki insanlar üzülmesin, hep mutlu olsun" diye konuştu.

Derslerinin çok iyi olduğunu dile getiren Türköz, öğretmenlerinin desteğinden mutluluk duyduğunu, onların sözünden hiç çıkmadığını belirtti.

Köyünden Ormanlı beldesindeki okuluna, 30 dakika süren yolculuğun ardından ulaşabildiğini anlatan Türköz, "Okula gidip gelmek çok zor oluyor. Bazen araba bozuluyor, başka araçlarla gitmek zorunda kalıyoruz. İstediğim tek şey okumak" dedi.

Kızıyla gurur duyduğunu vurgulayan anne Suna Türköz de "Elimizden gelen bu. Her ihtiyacını karşılayamıyoruz, tedavisini yeterince yaptıramıyoruz. Tek hedefim çocuklarıma, iyi bir geleceklerinin olabilmesi için dua etmek" ifadelerini kullandı.

- "Ümidinizi kesin dediler"

Baba Şeref Türköz ise 4 aylıkken rahatsızlanması sonucu Ereğli Devlet Hastanesine götürdükleri kızının, buradaki ilk tedavisinin ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildiğini bildirdi.

Düzce’de 75 gün kaldıklarını, kızının dört kez beyin ameliyatı geçirdiğini kaydeden Türköz, "Her ameliyata girdiğinde doktorlar bize ’Ümidinizi kesin’ dediler. Onların dediği gibi olmadı. Hayata tutundu. Beyninde biriken suyu kurutamadılar, bu yüzden bir alet vasıtasıyla midesine verdiler. 18 yaşına kadar belirli dönemlerde kontrollere götürüyoruz. Engellilik oranı ise yüzde 79" şeklinde konuştu.

Kızının rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü kaybettiğini, diğerinde görme kaybı oluştuğunu anlatan baba Türköz, "Tüm olumsuzluklara rağmen kızım yaşama okuyarak tutundu. Okuması gayet güzel. Her gün okula gidip geliyor. Öğretmenleri bize teşekkür ediyor ve kızımızın gayretinden bahsediyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama işsizim" dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 8 saat 47 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 59 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 7 saat önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 4 saat 4 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 3 saat 38 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 1 saat 17 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 21 saat 53 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 8 saat 21 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 2 saat 28 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 5 saat 54 dakika önce KAZA ; 2 YARALI