Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YARDIM BEKLİYORLAR

YARDIM BEKLÄ°YORLAR

Uyan ailesi kök hücre tedavisi için yardım bekliyorlar.


Alaplı'da yaşayan 2 çocuk annesi Döndü Uyan'ın 4 yaşındaki hidrosefeli hastası olan kızı Eylül'e kordon kök hücre tedavisi için gereken 500 bin liranın bulunabilmesi için yardım eli bekliyor.


Zonguldak’ın Alaplı Ä°lçesinde yaÅŸayan ve doÄŸuÅŸtan sonra 10 gün sonra hidrosefali teÅŸhisi konulan, bugüne kadar geçirdiÄŸi 12 ameliyat ile beyinde tümör teÅŸhisi ve epilepsi hastalığa raÄŸmen hayata tutunmaya çalışan, 4 yaşındaki Eylül Asel Uyan için kök hücre tedavisi umut oldu. Anne Döndü Uyan(40) ve baba Kadir Uyan(42) 4 yaşındaki kızlarını kaybetmek istemediklerini söyleyerek, yardım istedi.


Kızının hastalığının ilerlemesi üzerine gözlerini kaybetme tehlikesiyle de karşı karşıya kaldığını ifade eden Döndü Uyan, doÄŸumdan sonra hayatının büyük bir kısmını hastane geçirdiÄŸini ve kızının 12 kez ameliyat masasına yattığını söyledi.bir Televizyon haberlerinde bir kiÅŸinin kordon kök hücre tedavisi olduktan sonra saÄŸlığına kavuÅŸtuÄŸunu görmesi üzerine anne Döndü ve baba Kadir Uyan, tedavi için kızlarını Ankara’da bir Hastanede bir doktora ulaÅŸan aile, Eylül’e kordon kök hücre tedavisi ile saÄŸlığına kavuÅŸabileceÄŸini öğrendi.
Aile, muayeneyi gerçekleştiren doktorun "3-4 seans bir Kök hücre tedavi uygularsak, ileride bu çocuk sağlığına kavuşur" demesiyle yeniden umutlandı.


Aile ,Ankara’da bulunan bir özel hastanede göreceÄŸi kök hücre tedavisi için hayırseverlerden ve iÅŸ insanlarından yardım eli bekliyor. Eylül Uyan’ın tedavisi için ise 500 bin TL'ye ihtiyaç var. Eylül için  bu para bulunursa saÄŸlığına büyük oranda kavuÅŸabilecek.
‘Tedavisi için 500 bin TL gerekiyor’
Devlet büyüklerinden ve iÅŸ insanlarından yardım eli beklediklerini söyleyen Baba Kadir Uyan ve Anne Döndü Uyan, Ankara'da göreceÄŸi tedaviyle iyileÅŸeceÄŸine inandığını dile getirdi.Anne Uyan, “ Kızım Eylül, erken doÄŸum nedeniyle beyin kanaması geçirdi.ÅŸu an beyninde çok fazla kas aÄŸrıları olduÄŸundan tek tedavi olarak kordon kök hücre tedavi olduÄŸunu duyduk.Ä°nternette üzerinden araÅŸtırma sonucunda bitkisel hayattaki çocuk üzerinde denendiÄŸini olumlu sonuçlar alındığını gördük.bizde çok umutlandık.bu tedavi çok masraflı olduÄŸundan Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çok yüklü bir para isteniliyor. Buna kesinlikle gücümüz yok. Ben bir anne olarak Eylül’ün diÄŸer çocuklar gibi yürümesini konuÅŸmasını istiyorum. EÅŸlerimiz işçi maddi durumumuz belli. Evlerimizi bile satsak çoÄŸumuz kirada oturuyor bu parayı karşılayamayız. Allah rızası için sesimizi duyun ve bize yardım edin” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
üzgün3
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo