Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’YARALAR SARILACAK GEREKEN YAPILACAK’

’YARALAR SARILACAK GEREKEN YAPILACAK’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Meclis toplantısının ardından, dün gece ve sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşkınların yaşandığı Demirciler Çarşısı, Kışla Sanayi Sitesi, Kabasakal Deresi’nin akış bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  Fen, Su ve Kanalizasyon, Temizlik İşleri ile İtfaiye Müdürünün de katıldığı saha gezisinde sağanak yağış sonucu ev ve iş yerleri hasar gören esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Uysal, esnaf ve vatandaşlardan gelen önerileri de dinledi.

Başkan Uysal’ın Kışla Sanayi ve Kabasakal Deresi’ndeki incelemelerinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’ da yer aldı.

DEMİRCİLER ÇARŞISINDA ESNAF İLE GÖRÜŞTÜ

Sağanak yağmur sonucu iş yerlerinde su baskını ile karşı karşıya kalan Demirciler Çarşısı esnaflarına, geçmiş olsun dileğini yineleyen Başkan Uysal, dün akşam saatlerinden itibaren tüm birimlerin yaşanan olumsuzluklar ve gelen ihbarlara karşı titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Başkan Uysal “ Son 24 saatte metrekareye 47,6 kilogram yağış düştü. Bu bir afet. Biz göreve geldiğimizden bu yanan arka arkaya taşkınlar yaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

YUKARI HAVZA PROJESİ SORUNU ÇÖZECEK

Çarşı merkezinde yaşanan sorunun aşılması için, göreve gelir gelmez DSİ’den talep edilerek hazırlatılan projenin, 19 Ekim 2015 tarihinde Ereğli’ye gelecek DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu tarafından kendisine sunulacağını söyleyen Başkan Uysal, “Buradaki sorunu kökten çözeceğiz.  Yukarı havza projesi hazır. Bu projeyi Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve DSİ Yetkililerinin de katılacağı kamuoyuna açık bilgilendirme toplantısı ile halkımızla paylaşacağız” dedi.

Uysal, Yağan yağmur ve akan suyun yukarı havza da tutulması sureti ile yazın ve kışın Pences Deresi’nin aynı seviyede akışını sağlayarak sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Başkan Uysal, Demirciler Çarşı’sının ardından Kışla Sanayi Sitesi’ni de ziyaret etti.

KABASAKAL DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Gün içinde Kavaklık ve Kepez istikameti boyunca akan Kabasakal Deresi civarında da incelemelerde bulunan Başkan Uysal, burada da Kabasakal Deresi’nin yan kolları ile beraber ıslah programına alındığını hatırlattı.

Uysal, “ Köprü geçişini de içinde barındıran proje hazır. Zarar gören vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanlarındayız. Biz çözümden yanayız. Bu tür afetlerden başka şeyler çıkarmayalım. Önce yaraları saralım, daha sonra da bir daha yaşanmaması için gerekeni yapalım.  Biz bunu yapacağız.”dedi. 

’YARALAR SARILACAK GEREKEN YAPILACAK’

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo