Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YAPILACAK YARDIMLARIN TUTARI AÇIKLANDI

YAPILACAK YARDIMLARIN TUTARI AÇIKLANDI

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı bir süre önce Batı Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan ve Ereğli’de de etkili olan sel afetinden zarar gören vatandaşlara para yardımı yapılacağını bildirdi.


Ereğli’de selzedelere
toplam 116 bin lira yardım yapılacak

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’ndan, “Selden Zarar Gören Evler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Yapılan Para Yardımı” başlığıyla yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“18 Temmuz 2019 tarihinde ilçemizde meydana gelen sel felaketi (Su baskın') nedeniyle Kaymakamlığımızca Hasar Tespit Komisyonu kurulmuş olup, Komisyon Zonguldak AFAD, Kdz. Ereğli Belediyesi, Vergi Dairesi ve SYD Vakfımızda görevlendirilen personellerle sel felaketi olan mahallelerde inceleme yaparak hasar durumlarına göre 13 ağır hasarlı, 8 orta hasarlı ve 32 az hasarlı olmak üzere toplam 53 ailenin evlerinin incelemeleri tamamlanmıştır.
Ailelerden acil durumda olan kişilerin ihtiyaç gereksinimleri Kaymakamlığımızca öncelikle giderilmiştir. Ayrıca T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ödenek talep edilmiştir. Söz konusu olan toplam 110.000,00.-TL ödenek 26 Temmuz tarihinde SYD Vakfımız hesabına gelmiştir. Vakfımız bütçesinden yapılan harcama dahil gelen ödenekle birlikte toplam 116.000,00.-TL yardım miktarı selden zarar görenlerin banka hesaplarına 29 Temmuz tarihi itibariyle yatırılacaktır.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo