Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YANLIŞ YAZDIRMAYAN KLAVYE!..

YANLIÅž YAZDIRMAYAN KLAVYE!..

KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam Ãœniversitesi (KSÃœ) Teknokent’te, TÃœBÄ°TAK desteÄŸiyle ocak ayında ekibiyle çalışmaya baÅŸlayan giriÅŸimci Ahmet Akkök, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından cep telefonu kullanıcıları için yeni bir klavye uygulaması hazırladı. 

Birçok iÅŸlevi tuÅŸlara yükleyen Akkök, klavyeyi kullanan kiÅŸilere doÄŸru yazım, zaman tasarrufu, eÄŸlence ve kolay eriÅŸim gibi uygulamalar sundu.

Åžimdilik Ä°OS iÅŸletim sistemi için hazırlanan uygulamanın, android Ã§alışmaları devam ediyor. 

GiriÅŸimci Akkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu’da böyle bir çalışma yapmaktan duyduÄŸu mutluluÄŸu dile getirdi.

Geliştirdikleri klavyede normalde yapılan tüm işlemlerin bulunduğunu, bunun üzerine harfleri yukarı aşağı ve sağa sola çekerek farklı noktalama, sayı ve resim figürlerine ulaşıldığını anlatan Akkök, "Tuşları yukarı çekerek büyük harfler yazabiliyorsunuz. Aşağı çekerek tuşun altında yazılı olan noktalama işareti, rakam ya da resim figürlerinden birini çağırabiliyorsunuz. Bütün figürler elinizin altına geliyor. Bu da önemli bir girdi imkanı çünkü mobil telefonlarda resim figürleri çok yoğun kullanılıyor" dedi.

Klavyeyle hızlı yazan cep telefonu kullanıcılarının yanlış yazma olasılığını da büyük oranda ortadan kaldırdıklarını anlatan Akkök, artık dokunmatik klavye ve cihazların hayatın her alanına girdiÄŸini, bu nedenle uygulamaların hazırlanmasının önem arz ettiÄŸini söyledi. 

"En iyi uygulamalar arasında gösteriliyor"

Teknokent Müdürü Doç. Dr. Mahit GüneÅŸ ise KahramanmaraÅŸ Teknokent’in kısıtlı imkanlarla baÅŸarılı bir ÅŸekilde çalışmasına devam ettiÄŸini söyledi. GüneÅŸ, Akkök’ün Ã¼rettiÄŸi klavyenin Apple Store’da en iyi uygulamalar arasında gösterildiÄŸini, bunun da önemli olduÄŸunu ifade etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo