Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YANGIN VAR!

YANGIN VAR!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın hızla ilerliyor. Köylü alevlere müdahale edemiyor, olay yerine itfaiye ve orman ekipleri bekleniyor…


Alınan son dakika bilgisine göre, ilçenin Yaralıyörük ve Bölücek Mahallelerinin birleştiği, yerleşim alana uzam ormanlık alanda alevler yükselmeye başladı.
Mahalle sakinlerinden Raif Gülmez, telefonla ulaştığı Ereğli FM haber merkezine, durumu ekiplere bildirdiğini ancak şuan itibariyle siren sesi duymadığını söyledi. Yaklaşık 600 metrekare alanın yandığını, rüzgarın etkisiyle alevlerin ilerlediğini, derin orman olduğu için köylünün müdahalede bulunamadığını anlatan Gülmez, şunları anlattı:
“177 ve 110’nu aradım ancak ÅŸuan için siren sesi duymuyorum.  Dik ve denin bur orman burası. Rüzgarın etkisi ile alevler ilerliyor. “Vericilerin” olduÄŸu tepe olarak bilinir burası. Alevler bu kısmı çok yakın bir noktada.
Burada, daha önce elektrik hattı işlemi yapmışlardı. Kepçe ve traktörler çalışmıştı. İşte o zaman onların geçeceği şeklinde bir yol var burada. Ekipler geldiğinde de muhtemelen bu yolu kullanarak yangına müdahale edecekler. Yani mevcutta olan bir yol yok.
Burada derin orman olduğundan köylüde bir şey yapamıyor. Endişe ile alevlerin ilerlemesine bakıyoruz. Rüzgar bir sağa bir sola esiyor. Şu an için 600 metrekare alanın yandığını söyleyebilirim ancak alevler ilerliyor.
Yangın neden çıktı diye soracak olursanız; orada bir elektrik direÄŸi var ve alevler onun tam dibinden baÅŸlamış gibi gözüküyor.”

Haber yayına hazırlandığı sırada yanın devam ediyordu.   

 

YANGIN VAR!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın hızla ilerliyor. Köylü alevlere müdahale edemiyor, olay yerine itfaiye ve orman ekipleri bekleniyor…

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün31
şaşkın5
hayran3
kızgın3
gülücük0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Songul Hasman

19 AÄŸustos 2018 - 15:52

Heli kopterle su dokulsün yazık

Yorum Yazın

Canlı Radyo