Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YALÇIN, TEK TEK ANLATTI

YALÇIN, TEK TEK ANLATTI

Karedeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın, “Şehrimiz ile ilgili her kesimle dayanışma içindeyiz. Mücadele ruhu, çalışkanlık, samimiyet ve ortak akıl; Ereğli çıkarlarını yerine getireceği iradesindeyiz. İşte bunun için güveniliriz diyoruz” dedi.


15 Nisan’da yapılacak TSO Organ Seçimlerine aday olan mevcut başkan Sertan Yalçın, her biri kırmızı renkte kravat takan yol arkadaşlarının katılımı ile ilçedeki bir kafede düzenlenen ‘faaliyet’ ve ‘proje’ tanıTım toplantısında yaptığı konuşmada, ‘güçlü Ereğli güçlü TSO’ sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Ekip arkadaşları ile öncü ve güvenilir olduklarını öne süren Yalçın, şöyle dedi:  

“ÖNCÜYÜZ”
“Yola çıkarken ‘güçlü Ereğli güçlü TSO’ demiştik. Bu ifade, sadece etkili bir slogandan ibaret değil içi dolu ve her yönü ile bizi özetleyen bir cümledir. Evet, biz güçlüyüz. Gurubumuzda yer alan değerli arkadaşlarımız, gerek iradeleri ve gerekse de üretkenlikleri ile finans yapısı olarak güçlü iş insanlarından oluşuyor. Biz, kum tanelerinin bir araya gelerek torbaya dolmasındaki gibi kendisi ve etkisi güçlü bir yapı oluşturduk. Bu potansiyel gücümüzü TSO yönetimine dolayısıyla üyelerimize ve Ereğli’ye yansıtmak suretiyle işlevsel hale getireceğiz.
‘Öncüyüz’ dedik çünkü içinde bulunduğumuz şartlar ve yaşadıklarımız, bizi üretkenlikte önce hale getirdi. Ereğli’de gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız birçok proje, öncülüğümüzün birer delilidir. Bunlara Organize Sanayi Bölgesi, tersaneler, üniversite ve lokomotif projeleri örnek gösterebiliriz. Proje ve hedeflerimiz, bizi öncü ve çalışkan yapan değerlerimizdir.

“GÜVENİLİRİZ”
‘Güveniliriz’ dedik zira toplam kalite felsefesinin temelini yaptığını yaz, yazdığını yap düsturunu uyguluyor Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Sadece doğruları, üyelerimizin ihtiyaç ve taleplerini dikkate alıyor, gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Ticaret ve sosyal hayatta doğru ve kaliteli üretimi tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edindik. Şehrimiz ile ilgili her kesimle dayanışma içindeyiz. Mücadele ruhu, çalışkanlık, samimiyet ve ortak akıl; Ereğli çıkarlarını yerine getireceği iradesindeyiz. İşte bunun için güveniliriz diyoruz.”

Göçmüşe dönük sunum:
Yalçın, açılış konuşmasının ardından, büyük ekranlı televizyona aktarılan geçmişe dönük icraatlara ilişkin sunum gerçekleştirdi. Belirlediklerin hedefleri anımsatan Yalçın, “ortaya koyduğumuz dört ana hedef belirlemiştik. Bunlardan bir tanesi OSB rehabilitasyon konusudur. Tersaneler bölgesi ve liman konusudur. Erdemir ve üye işyeri konusu ve üniversiteye kampüs ile öğrenci sayısının arttırılması konularını kendimize hedef olarak belirlemiştik” diye konuştu.

Organize Sanayi… Erdemir…
Yalçın, OSB’de 2017 itibariyle 30 adet üretim, 6 adet üretime hazırlanan, bir adet kapalı, 10 adet inşaat, 8 adet proje, 2 adet boş parsel bulunduğunu ve 1700 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
Erdemir konusunda ise detay aktaran Yalçın, Erdemir’in uyguladığı Satış-Satınalma ve Nakliye politikaları ile ilgili Erdemir ve OYAK üst düzey yetkilileri ile Ankara, İstanbul ve Karadeniz Ereğli’de istişarelerin devam ettiğini kaydetti. İstanbul’a taşınan Batış Birimi’nin Karedeniz Ereğli alınmasına karar verildiğini de ifade eden Yalçın, Oda önderliğinde Erbirlik Kooperatifi kurulduğunu, Erdemir’in yüklerinin kamyoncu tarafından taşınmasını için yeni bir oluşuma gidildiğini öne sürdü.

PROJELER… İLERİYE DÖNÜK SUNUM…
Önlerindeki dönem birlikte çalışacakları ekibi, daha önce yapılan tanıtım toplantısında kamuoyu önüne çıkardıklarını anlatan Sertan Yalçın, yeniden seçilmeleri durumunda ise hayata sokacakları projeleri sunum üzerinde gösterdi.
Yalçın özetle şunları söyledi:

OSB… Toptancılar Sitesi…
“Önümüzdeki yıl öncelikli olarak yapmayı planladığımız, şuanda ise çalışmalarına başladığımız projelerden biri ‘Islah OSB Çalışmaları’dır. Yine bölgemizin en büyük sorunlarından bir tanesi Orta Ölçekli Sanayi Sitesi ve Toptancılar Sitesi’dir.

Teknopark…
Bir başka konuda; Karadeniz Ereğli’ye Teknopark kuracağız. Şuanda özellikle teknolojik anlamda yatırım yapan üyelerimizin birçoğu, Düzce Teknopark’tan yer alma talebi ile sıraya girmiş durumdalar.

İş garantili ‘ara eleman’ okulu!
Çok önemsediğimiz başka bir projemiz ise bölgemizde yaşanan en büyük sorunlardan birisi de ara elaman sorunudur. Sanayicimizin en büyük sorunu, çalıştıracak elaman bulamıyorlar. Bu sorunu OSB’de iş garantili Yatılı Teknik Lice açarak gidereceğiz.”

Turizm… Ulusal Marka… Erdemir Ofisi... Teşvik…
Yalçın, öte yandan, üniversite konusu her zaman gündemlerinde olacağını, turizmin canlanmasına ilişkin projeler üreteceklerini, Ereğli’ye ait ulusal markalar oluşturacaklarını, TSO bünyesinde Özel Erdemir Ofisi kuracaklarını, Kışla Mahallesi’ndeki nakliyecileri tek çatı altında toplayacaklarını ve Ereğli’nin teşvik sistemindeki sıralaması ile ilgili girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 

YALÇIN, TEK TEK ANLATTI

Karedeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın, “Şehrimiz ile ilgili her kesimle dayanışma içindeyiz. Mücadele ruhu, çalışkanlık, samimiyet ve ortak akıl; Ereğli çıkarlarını yerine getireceği iradesindeyiz. İşte bunun için güveniliriz diyoruz” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo