Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’VURUN!..’

’VURUN!..’

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, aralarında husumet bulunduÄŸu kiÅŸiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, Tarık BerberoÄŸlu’nu öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Mahmut Turanalp ile tutuksuz 12 sanık ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Turanalp, savunmasında, olay günü kahvehanede oyun oynadıklarını ve dışarıya çıktığında birkaç kiÅŸinin kahvehanenin sahibi Engin AkkuÅŸ’la tartıştığını öne sürdü.

Kahvehane sahibi AkkuÅŸ’un, "benim mekanımdan adam alamazsınız" gibi ÅŸeyler söylediÄŸini iddia eden Turanalp, şöyle konuÅŸtu:

"Åžaban Åžahin, beni görünce ’bizimle geliyorsun’ dedi. Ben de, ’siz kim oluyorsunuz’ diyerek direndim. Åžaban yanındakilere, ’vurun’ diye emir verince hepsi bana saldırdı. Ben yere düştüm. Yerdeyken bir el silah sesi duydum. Ancak kim ateÅŸ etti görmedim. Bu sırada maktulün silahını bana doÄŸrulttuÄŸunu gördüm. Ancak o heyecanla patlayıp patlamadığını bilmiyorum. Bunun üzerine silahımı çıkartarak hedef gözetmeksizin iki ve üç el ateÅŸ ettim. Daha sonra ben kaçmaya devam ettim."

Turanalp, maktulün yanından geçerken bir daha silah sesi duyduÄŸunu ve maktulün kendisine ateÅŸ ettiÄŸini düşündüğünü öne sürerek, "DoÄŸrudan hedef almadan maktulün bulunduÄŸu tarafa doÄŸru ateÅŸ ettim. Maktulü kaldırım kenarındaki çiçek saksısına sırtı yaslanmış bir ÅŸekilde otururken gördüm. Bu nedenle silahı başına dayadım. Elindeki silahı atmasını istedim. Ancak elinin yerde olduÄŸunu görünce ateÅŸ etmedim. Benim öldürme niyetim olsaydı, o an bana engel olan kimse yoktu. AteÅŸ edebilirdim." dedi. 

Tutuksuz sanık Cem Ak da olay sırasında Tarık’ın öldüğünü bilmediklerini ve olay yerinden ayrılırken polise kendisinin haber verdiÄŸini dile getirerek, "Tarık’ın yaralı olduÄŸunu söyledim. Biz Tarık’ın öldüğünü Konya’da internetten öğrenmiÅŸtik. Ayrıca ben yolda giderken Mahmut’a özellikle, ’sen dayayarak ateÅŸ ettin mi?’ dedim. Bana, ’dayayarak ateÅŸ etmedim’ dedi." ifadelerini kullandı.

Sanığın olaydan sonra kaçtığı ve yakalama kararı üzerine tutuklandığını dikkate alan mahkeme heyeti, müşteki sanık Mahmut Turanalp’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruÅŸmayı 21 Eylül’e erteledi.

Çaycuma’da geçen yıl 9 Kasım’da, Tarık BerberoÄŸlu aralarında husumet bulunan Mahmut Turanalp ve Cem Ak ile tartışmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Turanalp, BerberoÄŸlu’nu tabancayla açılan ateÅŸ sonucu yaralamış, Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırılan BerberoÄŸlu yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo