14 o C Kdz. Ereğli

VATANDAŞIN ‘TERMİNAL’ İSYANI: TERMİNAL 20 LİRA, İSTANBUL 55 LİRA!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan vatandaş İsmail Aktaş, “biz bu ülkenin, Karadeniz Ereğli’nin vatandaşı olarak talep ediyoruz. 10 kilometre yol boyunca hiçbir yerde hiçbir firmanın otobüsü yolcusunu alamıyor. Bu büyük üzüntü verecek bir olaydır” dedi.

Gündem 5 yıl 10 ay 4 saat 18 dakika önce 5371

Haberi Paylaşın

Almanya ve bazı çeşitli ülkelerde çalıştığı 35 yılın ardından Ereğli’ye yerleşen 58 yaşındaki İsmail Aktaş, Ereğli FM’e açıklamasında, şehirlerarası yolculuk yapacakları sırada zorluk yaşadıklarını söyledi. Kışla mahallesi Kültür sokaktaki evi ile Ören Mahallesi’ne taşınan terminal arasında 10 kilometreden fazla mesafe olduğunu, güzergah boyunca otobüslerin yolcu almadığını; İstanbul’a gitmek için 55, öncesinde terminale gitmek için ise taksiye 25 lira ödendiğini anlatan Aktaş, şu sözlerle konuştu:
GÜLÜÇ’Ü ÖRNEK GÖSTERDİ
“Ereğli’de Potbaşı Mahallesi’nde oturuyorum. Seyahat etmek için sabah saatlerinde otobüs terminaline bilet almaya gittiğimde, terminalden başka bir yerde yol boyunca durak olmadığını bana izah ettiler. Bu beni büyük bir hezimete uğrattı. Gecenin 3’ünde eşim ile birlikte veya yalnız, evimin yüz metre ilerisinde durak varken o saatte terminale nasıl gidebilirim ki?
Gülüç Belediyesi bunu 5 ayrı noktada sağlamış bulunmak ile birlikte; Karadeniz Ereğli Ulaştırma Müdürlüğü’nü aradığımda, bana hiçbir mazeret sayılmayacak bilgilerle hezimete uğrattılar. Vatandaşa hizmet ederken onların mutlu olduğunu hissettirmek için hiçbir her hangi bir mazeretin olabileceğine inanmıyorum.
İstanbul’a otobüs bileti 55 ila 60 lira ama gece yarısı evime taksi çağırmak zorunda kaldığımda 20 ila 25 lira ücret ödemem gerekecek. Bir saat önce yola çıkmam gerekeceği için hem zamanımı almış olacak hem de maddi konuda da böyle bir duruma sokmuş olacak.
ÇÖZÜM İSTİYORLAR
Belirli noktalarda belediye otobüslerinin duraklarındaki ceplerden yolcuların alınmasını talep diyoruz. Bunun, belediyemiz için zor olmayacağını düşünüyoruz. Gülüç ve aynı güzergahta yaşayanların bu durumdan rahatsız olduklarını belediyedeki yetkilinin ağzından duydum. Benim gibi çoklarının da şikayetçi olduklarını bana bizzat görevli söyledi. Yani bu durumun biran önce çözüme ulaştırılmasını istiyoruz. Biz bu ülkenin, Karadeniz Ereğli’nin vatandaşı olarak talep ediyoruz. 10 kilometre yol boyunca hiçbir yerde hiçbir firmanın otobüsü yolcusunu alamıyor. Bu büyük üzüntü verecek bir olaydır.

VATANDAŞIN ‘TERMİNAL’ İSYANI: TERMİNAL 20 LİRA, İSTANBUL 55 LİRA!

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 12 saat 34 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 3 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 10 saat 47 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 7 saat 51 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 7 saat 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 1 saat 40 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 12 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 6 saat 15 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 7 saat 14 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 9 saat 41 dakika önce KAZA ; 2 YARALI