Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vatandaş çözüm bekliyor!!!

Vatandaş çözüm bekliyor!!!

Onlarca köylünün mağdur edildiği iddiası


Kendilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduÄŸunun bilinmesini isteyen kiÅŸi, karşılaÅŸtıkları durum nedeni ile usandıklarını belirterek, “Özel Ä°dare’de ödenek yok. 11 öğrenci, 2 engelli ve 44 nüfus bu durumdan olumsuz etkileniyor” dedi.
Zonguldak ili EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Ãœveyikli Köyü’nde, her saÄŸanak yaÄŸmurda tıkanan menfezde biriken suların, yolu ulaşıma kapaması durumunun uzun yıllardır süregeldiÄŸi bildirildi. Åžiddetli yağışlar sonrası meydana gelen olayın vatandaÅŸlar için çileye dönüştüğü belirtildi. Köyün çıkışında bulunan menfezdeki büzlerin küçük olduÄŸu, yaÄŸmurda tıkandığı, biriken suların yolu trafiÄŸe kapattığı ve ulaşımın saÄŸlanamadığı ön sürüldü. Yaklaşık 15 yıldır tekrarlanan olayın yetkililere bildirildiÄŸi ancak çözüm bulunmadığı ifade edildi.
CÄ°MER’E DEFALARCA BÄ°LDÄ°RÄ°LDÄ°
EreÄŸli FM Whatsapp haber ihbar hattına görüntü ve fotoÄŸraf gönderen bir köy sakini, Devlet’ten yardım istediÄŸini söyledi. Bu yüzyılda böyle bir durumun çözüme kavuÅŸturulmaması nedeni ile üzüntü yaÅŸadıklarını anlatan kiÅŸi, kısa adı CÄ°MER olan CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim Merkezi’ne ise defalarca durumu bildirildiklerini kaydederek şöyle dedi:  
“Ãœveyikli köyü merkez mahallesi dere mevkin evlerine gidiÅŸ yolunun 12.06.2019 tarihinde yaÄŸan yaÄŸmur sonucu menfezlerin tıkanma sonucu çocuklarımız eÄŸitimlerinden geri kalmaktadır. Bu halk artık usandı. 15 yıldan beri CÄ°MER’e yazmaktayız. CÄ°MER’de Özel Ä°dareye bildiriyor. Özel Ä°dare’de ise ödenek yok. 11 öğrenci, 2 engelli ve 44 nüfus bu durumdan olumsuz etkileniyor.”
Mağdur bırakılan diğer sakinler adına konuştuğunu ifade eden yurttaş, Üveyikli Köyü sakinlerinin köprünün bir an önce yapılarak bu çileden kurtulmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Vatandaş çözüm bekliyor!!!

Onlarca köylünün mağdur edildiği iddiası

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın3
üzgün3
kızgın1
gülücük0
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo