Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Valilikten ‘kaçak maden ocağı’ açıklaması

Valilikten ‘kaçak maden ocağı’ açıklaması

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ta, iÅŸletme izni veya redevans sözleÅŸmesi olmaksızın maden ocağı açılması ve üretim faaliyetinde bulunulması süreçlerinin maden kanununda belirtilen hükümler gereÄŸi titizlikle takip edileceÄŸi bildirildi. 
Zonguldak ValiliÄŸince yapılan açıklamada, Zonguldak genelinde ‘kaçak maden ocağı iÅŸletmeciliÄŸi’ olarak bilinen ve maden kazaları dahil bir dizi olumsuzluÄŸa neden olan süreçlerle mücadelenin her boyutta devam ettiÄŸi belirtildi. 
3213 Sayılı Maden Kanunu’na atıfta bulunularak, “3213 Sayılı Maden Kanununun Ek Madde 15 kapsamında:
“Ä°ÅŸletme izni veya Bakanlıkça ÅŸerh edilmiÅŸ rödevans sözleÅŸmesi olmaksızın, maden ocağı açılması, maden üretilmesi veya faaliyetleri durdurulmuÅŸ maden sahalarında üretim faaliyetinde bulunulması fiillerini iÅŸleyenlere üç yıldan beÅŸ yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası verilir. Bu suçlardan hüküm giyenler, infazın tamamlanmasından itibaren on yıl boyunca madencilik faaliyeti yapamazlar’ hükmü getirilmiÅŸtir. BilindiÄŸi üzere ilimizde oldukça sık maden ocakları kazaları olmakta bunların büyük bölümü de kaçak iÅŸletilen maden ocaklarında meydana gelmektedir. Bu yüzden yukarıda sözü edilen kanun gereÄŸi olası olumsuz sonuçların önüne geçilebilmesi için konunun ValiliÄŸimiz ve ilgili kurumlarca titizlikle takip edileceÄŸi hususunun kamuoyunun bilgisine sunulması gerekli görülmüştür” ifadelerine yer verildi. 
Öte yandan geçtiÄŸimiz günlerde ruhsatsız olarak iÅŸletildiÄŸi iddia edilen maden ocağında meydana gelen patlamada 5 işçiden 3’ü yaÅŸamını yitirmiÅŸ, olayda Ä°.A. tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo