Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Yardımcısı trafik kazasında hayatını kaybetti

Vali Yardımcısı trafik kazasında hayatını kaybetti

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender (46) geçirdiÄŸi trafik kazası sonrası yaÅŸamını yitirdi. Kalender’in bir hafta önce Enise Anül ile hayatını birleÅŸtirdiÄŸi öğrenildi. 
Edinilen bilgiye göre, 74 DA 402 plakalı otomobili ile Amasra’dan Bartın’a gelmekte olan Kalender Amasra, Amasra Tüneli çıkışında refüje çarptı. DiÄŸer sürücülerin kazayı haber vermesinin ardından olay yerine 112 acil saÄŸlık ekipleri sevk edildi. SaÄŸlık görevlilerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığı Kalender, daha sonra ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalender burada yapılan tüm müdahaleye raÄŸmen kurtarılamadı. Kazayı haber alan Kalender’in eÅŸi Enise Kalender sinir krizleri geçirirken, sakinleÅŸtiricilerle ayakta durabildi. 
EskiÅŸehir doÄŸumlu olan Kalender’in kaza haberinin alınmasının ardından Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye BaÅŸkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Adem Aydemir, Ä°l Emniyet Müdürü Ogün Vural, Ä°l Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ve Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dursun Koç, hastaneye gelerek Kalender'in durumu hakkında bilgi aldı. 
Bartın Valisi Sinan Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vali Yardımcısı Erkan Kalender'in elim bir kaza sonucu kaybettik. Her zaman bir umut vardır ama artık kesin ölümünü teyit ediyoruz. Tabi olay sıcak ÅŸuanda adli bir olay. Cumhuriyet BaÅŸsavcımız burada onlar gerekli adli tahkikatı yapacaktır. Konu onlara aittir" dedi. 

TÖREN DÜZENLENDİ
Hayatını kaybeden Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender için valilik önünde resmi tören düzenlendi. 
Törene Bartın Valisi Sinan Güner, Batın Belediye BaÅŸkanı Cemal Akın, Bartın Ä°l Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın Ä°l Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, kamu kurumlarının temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende Kalender’in 1 hafta önce dünya evine girdiÄŸi Enise Kalender, güçlükle ayakta dururken, saÄŸlık görevlileri başından bir an olsun ayrılmadı. 
Tören mangası tarafından omuzlarda tören alanına getirilen Kalender için 1 dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu, ardından özgeçmiÅŸi okundu. Kalender için Bartın Ä°l Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından dua okundu. Okunan duaların ardından cenaze aracına konulan Kalender’in cenazesi Ankara’ya gönderildi. 
Kalender'in cenazesi ikindi namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı'nda defnedilecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo