Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Kaban hastane yeri hakkında açıklamalarda bulundu

Vali Kaban hastane yeri hakkında açıklamalarda bulundu

- Kaban, ’Fazla seçenek yok. Teknik incelemenin ardından karar verilecek’


Zonguldak Valisi Ali Kaban, kentte bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette Zonguldak Valisi Ali Kaban çok tartışılan hastane yeri konusunda açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Esnaf Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Muharrem ÇoÅŸkun ve Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel BaÅŸkanı ve Zonguldak Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžerafettin Nas’ı ziyaret etti. Ä°lk olarak Zonguldak Esnaf Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Muharrem CoÅŸkun’u ziyaret eden Vali Kaban, BaÅŸkan CoÅŸkun ile bir süre sohbet etti.
Ziyaretten duyduÄŸu memnuniyet dile getiren Esnaf Odaları BirliÄŸi BaÅŸkanı Muharrem CoÅŸkun, “Sayın Valim özellik ile Zonguldak’a geldiÄŸiniz günden beri ilimize ve Esnaf ve Sanatkarlarımıza yaptığınız katkılardan dolayı ÅŸahsım ve 14 bin 500 esnaf sanatkarlar ve 28 Meslek odam adına ok teÅŸekkür ediyorum. Gerekten Zonguldak’ımızın çehresinin deÄŸiÅŸmesinde marka olmasında yapmış olduÄŸunuz katkıları hiç unutulmaz. Önümüzdeki günlerde eserleriniz ortaya çıkmaya baÅŸlayacak. Gerçekten Zonguldak sizi hiç unutmayacak” dedi.

“Amacımız hem üretim hem istihdamı arttırmak”
Zonguldak’ta özellikle kömür üretimini düşürmeden istihdam arttırıcı yeni üretim getirme konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ali Kaban, “Özellikle kömürden üretimi düşürmeden istihdamı arttırıcı yeni öneriler getirmemiz gerekiyordu. Ãœniversite ile iki yıl önce yaptığımız bir çalışma vardı. O çalışmayla yeni bir istihdam ve üretim okuması yaptık. Åžu anda o sunduÄŸumuz öneriler Enerji Bakanlığı’nda deÄŸerlendiriliyor. Amaç hem üretim hem istihdam artsın. DiÄŸer tarafta “Sera Organize Sanayi Bölgesi” var. Önceki gün bu konuda karar verecek olan yetkililer beni ziyaret ettiler. Dediler ki; sizde bu heyecan olduÄŸu için biz burayı birinci gündemimize aldık. Türkiye’de birçok sera OSB çalışması var ama biz bu OSB’ler içerisinde buradan daha güzelini, heyecanlısını görmedik” dediler. Ä°nsanımız haklı olarak sonuç görmek istiyor. Samsun’un 2 senede yaptığını biz 6 ayda bitirerek bu noktaya geldik. Yeni bir üretim modeli üzerine çalışıyor kalkınma ajansımız. Biz domatesimizi 60 kuruÅŸa satmak istemiyoruz. 3 lira 60 kuruÅŸa satmak istiyoruz. Çünkü her gelen bir kuruÅŸ ekstra para burayı rahatlatır, esnafımızı da rahatlatır. DiÄŸer konu sizin için gönlümüzce bir yer bulamamıştık. Burası da beni tatmin etmiyor, size layık olan bu deÄŸildi. Birçok vilayetimizde daha güzel merkezlerimiz var. Hiç olmazsa öncekinden daha güzel oldu. Ä°nÅŸallah daha güzel yerler nasip olacaktır. Mülkiyetle sorunuyla ilgili verdiÄŸimiz mücadeleyi kazanırsak size ve diÄŸer önemli kurumlarımıza ÅŸehir merkezinde bir yer temin edilecektir” dedi.
Vali Ali Kaban, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ziyaretinin ardından Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel BaÅŸkanı ve Zonguldak Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžerafettin Nas’ı ve üyelerini ziyaret etti.
Vali Ali Kaban, burada yaptığı konuÅŸmasında özellik ile son günlerde Zonguldak’ın gündemi olan hastane konusunda açıklamalarda bulundu. Hastane konusunda hizmeti en kolay en verimli nasıl saÄŸlarız bunun planlanmasını yaptıklarını ifade eden Vali Kaban, “Buradaki sıkıntımız ÅŸuydu çok dar bir alanda 400 yataklı bir yeri sığdırmak. Orası devlet karayolu. Orada iki ambulans üst üste gelse üçüncüsünün duracak yeri yok. Ä°lla burada olmasın düşüncesi, birileriyle inatlaÅŸma davası deÄŸil bu. Sadece hizmeti en kolay en verimli nasıl saÄŸlarız. Bu manada öyle bir gündem oluÅŸmuÅŸtur. Gündemin bir parçası olarak bu TTK atölyesinin olduÄŸu yer var. Öncelikle bize söylenen o atölyenin artık çalışmadığı oldu. Bunun üzerine orayı gündeme getirmiÅŸtik. Sonra TTK’dan bana geldiler, burası çok aktif bir yer, Türkiye’deki yegane sızdırmazlık testi yapabilen atölye. Burası kalkarsa yarın yeraltındaki bir makine sızdırmazlığını denetleyecek baÅŸka bir imkanımız yok. O da deÄŸerli bir ÅŸey. Åžunu unutmayalım ki her ÅŸey TTK ile baÄŸlı duruyor ama bu ÅŸehirde TTK olsa da olmasa da kömür olacak. Bu ÅŸehrin varlık sebebi kömür. Bu anlamda varlık sebebi olan bir ÅŸeyden kolay vazgeçilmesi söz konusu deÄŸil. Kimsenin de zaten kömürü kapatalım diye bir niyeti yok. Maksat üretimi ve istihdamı arttıracak bir sistem kurmak. Ãœretimi kim yaparsa yapsın o atölye yine lazım”

“Teknik incelemeler yapılıp karar verilecek”
Hastane yeri konusunda teknik incelemenin ardından yapımına kara verileceÄŸini ifade eden Vali Kaban, “Elimizde çok fazla seçenek yok. Buranın yapılamayacağını bilseydik altmış dokuz ambarlarına hiç dokunmazdık ora yüz dönüm, 12 tane kamu binası sığıyor. Derdik ki o kamu binalarına baÅŸka yer bulalım buraya hastane yapalım ama o gün için o hastane yapılıyordu. O hastane yapılırken de belki o hastane iptal olur da buraya bir hastane yapılır diye bekleyemezsiniz. Buna deÄŸiÅŸik ÅŸeyler sebep oldu. Åžu anda 112 bitiyor, Aile ve Sosyal Politikaların ihalesi teslimi yapıldı, Çevre ihale aÅŸamasında, SGK ihale aÅŸamasında. Yani orada hızlı bir süreç baÅŸlıyor. Hastane yeri için dediler ki: ’TOKÄ°’nin bulunduÄŸu yer gayet güzel’. Orası da büyük 120 dönüm. Orayı gündeme getirdik. Bu TOKÄ° ile SaÄŸlık Bakanlığı arasında yapılacak mutabakatla bitirilecek bir süreç. Biz bunu hızlandırmaya elimizden geldiÄŸince gayret ediyoruz. DiÄŸer yandan denildi ki Elvanpazarcık olabilir. Åžimdi bakılacak tabi hangisi daha uygunsa bunlar tespit edilecek. Ya mevcutla devam edilecek ya TOKÄ°’nin olduÄŸu bölge olacak ya da Elvanpazarcık. TOKÄ° ile Elvanpazacık’ın avantajı oralara ÅŸehir hastanesi yapma ÅŸansı var. Çünkü araziler büyük. Teknik incelemeler yapılıp karar verilecek. Biz illaki ÅŸuraya yapılsın diye ısrar edersek yanlış olur. Sürecin hızlandırılması için biraz daha sıkıştıracağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo