Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Çınar’dan gazetecilere davet

Vali Çınar’dan gazetecilere davet

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, gazetecilerin ’Basın Bayramı’nı kutladığını bildirdi.
Çınar, basından Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümü dolayısıyla Ä°l ve ilçede görev yapan basın mensuplarına Zonguldak Öğretmenevi’nde kahvaltı ikramında bulundu. Vali Çınar, burada yaptığı konuÅŸmada, sansürün kaldırılışından günümüze insanlığın da haberciliÄŸin de geliÅŸtiÄŸini, basın sektörünün de çok yol kat ettiÄŸini söyledi. Basın emekçileri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduÄŸunu ifade eden Vali Çınar, şöyle dedi:
“…tarzınız bu ÅŸehrin insanları için çok önemli”
“Tabi ki habercilik, evrensel basın ilkeleri, kanunlar gibi çok ÅŸey söylenebilir. Ancak kendimi de bu konuda çok ÅŸey söylemeye açıkçası yetkili görmüyorum. GeçtiÄŸimiz günlerde bir gazetecinin ’bize ne tavsiyede bulunursunuz’ ÅŸeklindeki sorusu üzerine şöyle demiÅŸtim: ’Vali, bir işçi, öğretmen, memur bakkal fark etmez, hepimiz kanunlara uymak, kanunlar çerçevesinde iÅŸimizi yapmak, dürüst, çalışkan, disiplinli olmak zorundayız.’ Bu bütün insanlar ve her türlü iÅŸ için geçerlidir. Bunu, kendimi de içine katarak söyledim. Hepinize baÅŸarılar diliyorum. Sizin çalışmalarınız, çalışkanlığınız, disiplininiz, tarzınız bu ÅŸehrin insanları için çok önemli.
Birincisi haber alma haklarını kullanma açısından insanlara hizmet etmiÅŸ oluyorsunuz. Bir diÄŸeri, doÄŸru haberi iletme konusunda büyük fonksiyonunuz var. Åžehrin olup-biten meselelerini, güzelliklerini, elbette olumsuzluklarını da halkımızın bilme, duyma ihtiyacı var. Kamuoyu oluÅŸturulursa, bir hemÅŸehrilik bilinci de geliÅŸtirilirse, hep beraber bu ÅŸehre hizmet konusunda daha güçlü oluruz diye düşünüyorum.”
Ä°l’deki Gazeteciler Dernek BaÅŸkanları Derya Akbıyık ile Osman Sav da, düzenlenen kahvaltılı etkinlik dolayısıyla Vali Çınar’a teÅŸekkür ettiler. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, ilerleyen bölümlerde gazeteciler bölge ile ilgili sorularını da yanıtladı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo