Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Bektaş: Ülkemizde artık hava yolu halkın yolu oldu

Vali Bektaş: Ülkemizde artık hava yolu halkın yolu oldu

Atlas Global, Türk Bayraklı uçağıyla Almanya-Zonguldak seferini başlattı


Atlas Global ile ilk yurt dışı seferine baÅŸlayıp ağırlayan Zonguldak Havaalanı görkemli bir karşılama töreni gerçekleÅŸtirildi. 
Atlas Global Havayolları Almanya Duesseldorf Havalimanından 14.40'da KK6176 sefer sayılı uçuÅŸ ile ilk yurt dışı seferini ağırlayan Zonguldak Havaalanına iniÅŸ yaptı. Ä°tfaiye ekiplerinin sularla karşılaması görsel bir şölen oluÅŸturdu. Türk Bayraklı uçak, 30 tekerlekli yolcu olmak üzere toplam 136 kiÅŸilik yolcusu ile Zonguldak Havaalanına geldi. Uçak Almanya-Zonguldak seferinin ardından 81 yolcusu ile Ä°stanbul'a uçuÅŸ yaptı. 
Zonguldak Havalimanı’ndaki törene AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet ÇolakoÄŸlu, Zonguldak CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Alay Komutanı Vekili Fahri Semiz, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Atlasglobal Havayolları Müdürü AyÅŸe Mısırlı Mirza, Karabük Valisi Fuat Gürel, Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan ÖzÅŸahin, ZONHAV Yönetim Kurulu BaÅŸkan Vekili Recep Kahya, Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Karakulak, belediye baÅŸkanları, rektörler ve sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri katıldı. 
Karşılama töreninde konuÅŸan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “Bu coÄŸrafyada üç ilimiz temsil ediliyor. Onun için çok deÄŸerli. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum. Bu güzel günü bize yaÅŸattıkları için. Bundan sonra kazasız belasız bol kazançlı günler diliyorum” dedi. 
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise “Tur operatörlerimiz, Avrupa’da derneklerimiz ve davetliler bu güzel günde bizlere eÅŸlik ettiniz. Hepinizin çok emeÄŸi var. Zonguldak Havaalanı’nın etkinlik kazanmasının bölgesel kalkınmaya etkisi olacak. Filyos Projesi’nin baÄŸlantısı noktasında bizleri gururlandıracak ve güç kazandıracak. Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün hem Avrupa’ya hem de dünyaya baÄŸlanmasını bu doÄŸrultuda da bölgemizin geliÅŸmesini saÄŸlayacak. Ben yıllardır bu çabayı gösteren iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü görerek emek veren herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Son teÅŸekkürümü de kendisi de bir Zonguldaklı olarak bu uçuÅŸun gerçekleÅŸmesine katkı saÄŸlayan Atlas Global’in Avurpa Müdürü Mısırlı Mirza’ya çok teÅŸekkür ediyorum” dedi. 
Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı da “Åžu anda gerçekten çok duyguluyum. Çok güzel bir duygu. Mükemmel bir duygu. Buraya yıllarca emek verdik. Hem THY hem de ÅŸimdi Atlas Global bizi dünyaya baÄŸlıyor. EmeÄŸi geçen herkese sonsuz teÅŸekkürler” dedi. 
Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, “Sonunda Zonguldak Havalimanı gerçekten çok uzun yıllardır üzerinde emek veriler kafa yorulan umut beslenen bir olay. Zaman zaman iyi çıkışlarla da olsa bölgeye hizmet etmiÅŸ, bu sene hem THY, devam ede gelen yurt dışı uçuÅŸlarımız bu sefer bir Türk Bayraklı ÅŸirket ile yeniden baÅŸlamış oldu. Bölgede devam eden Filyos Projesi ile de üç il bir havza etrafında bütünleÅŸiyor. Belki bu güne kadar düşe kalka geldik. Ama bundan sonra bir daha düşmeden yolumuza devam etme umudumuz var. Ä°ÅŸaretler onu gösteriyor. FÄ°lyos Projesi epey yol aldı. Bölgeye bakışlar deÄŸiÅŸti. Havaalanı ve uçma ihtiyacı artık çok daha fazla insanımızın hayatında yer tutuyor. Gurbetçilerimiz doÄŸal bir potansiyel. Ãœlkemizde artık hava yolu halkın yolu oldu” dedi. 
Çiçeklerle karşılanan yolculara Devrek Belediyesi tarafından gurbetçilere ünlü Devrek simidi ikram edildi. Atlas Global Havayolları tarafından protokole maket uçak hediye edildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo