Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Bektaş Tavsiyelerde Bulundu !.

Vali BektaÅŸ Tavsiyelerde Bulundu !.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Vali Erdoğan Bektaş, Nebioğlu Beldesinde bulunan Şehit Sacit Olcay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de ziyarette bulundu.


Geçtiğimiz aylarda okulun bahçesine Orman Bölge Müdürlüğü, Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin katkıları ile yapılan peyzaj çalışmalarını inceleyen Vali Bektaş, tavsiyelerde bulundu.

NebioÄŸlu Åžehit Sacit Olcay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleÅŸtiren Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ’ın yanı sıra Kaymakam Serkan Keçeli, Özel Ä°dare Genel Sekreteri Recep DemirtaÅŸ, Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Murat Kapıcı, Ä°l Milli EÄŸitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya ,Tarım Ä°l Müdürümüz Cemalettin Çataklı, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail BaÅŸ , Ä°lçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen , Ä°lçe Tarım Müdürü CoÅŸkun UlutaÅŸ’ da katıldı. Okulun bahçesinde yapılan peyzaj çalışmaları incelenerek okul öğrencileri tarafından uygulama bahçesinde kurulmuÅŸ olan seralarda ki sebze üretimi incelenip Okul Müdürü Tekin Verim ile Tarım öğretmeninden bilgi alan alındı. Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ sebzelerin bakımı, beslenmesi, geliÅŸmesi hakkında öğrencilere uygulamalı olarak tarif etti. Ardından yeni sera kurulacak alan üzerinde incelemelerde bulunuldu. Daha sonra geçen yıl köylü vatandaÅŸlarından toplanan yerli tohumun geliÅŸtirilmesi ve öğrencilerin yapmış olduÄŸu model uçak standını gezdi.

NebioÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ertan AydoÄŸan tarafından Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ ve protokol üyelerine beldenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Okulun uygulama bahçesindeki sera sayısının artırılarak döner sermaye kurulması, öğrencilerin ürettiÄŸi ürünlerin pazarlanarak okula katkı sunarken modern seraların da NebioÄŸlu halkına örnek oluÅŸturması hususunda talimatları olmuÅŸtu. Ayrıca NebioÄŸlu' nda üretilmeyen çiçeklerin de üretilerek örnek oluÅŸturması hususunda Tarım Ä°l Müdürümüz Cemalettin Çataklı' ya tavsiyelerde bulundu. NebioÄŸlu Belediye BaÅŸkanı AydoÄŸan yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek “Sayın Valimiz ErdoÄŸan BektaÅŸ ve protokol üyelerine Beldemize yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı çok teÅŸekkür ediyorum. Sayın Valimizin destekleri ile sera sayılarımızı artırarak öğrencilerimize deÄŸiÅŸik bitkilerin ekimi ve bakımı öğretilirken örnek sera bahçelerimizle çiftçilerimize katkı sunarken ülke ekonomisine de faydalı bir çalışma saÄŸlayacağından hiç kuÅŸkum yok. Daha yapılacak çok iÅŸimiz var her ÅŸey NebioÄŸlu için” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo