Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vali Bektaş'tan kaçak ocak açıklaması!!!

Vali Bektaş'tan kaçak ocak açıklaması!!!

Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, kaçak maden ocaklarında insanların hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Ben geçtiÄŸimiz asayiÅŸ toplantısında da söyledim. Artık işçi ölümü yaÅŸamak istemiyorum" dedi. 
Zonguldak’ta görev yapan basın mensupları ile toplantı düzenleyen Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ, taÅŸkömürünün var olmasıyla birlikte Zonguldak ÅŸehrinin oluÅŸtuÄŸuna dikkat çekti. Bölgede üretilen taÅŸkömürün Türkiye’de önemli bir yere sahip olduÄŸuna vurgu yapan Vali BektaÅŸ, kaçak maden ocaklarında meydana gelen ölümlere iliÅŸkin de önemli açıklamalarda bulundu. Vali BektaÅŸ, 19 yaşında kaçak maden ocağında Taner NasuhoÄŸlu’nun yaÅŸamını yitirdiÄŸi olayı hatırlatarak şöyle devam etti: 
"Ben geçtiÄŸimiz asayiÅŸ toplantısında artık işçi ölümü yaÅŸamak istemiyorum. Meclis görevini yaptı. Üç yıldan beÅŸ yıla bu iÅŸi hapis cezası olarak açıkladı. Enerji Bakanlığı çalışma yaptı. Ãœstelik bunu iÅŸletmecilerin gözüne baka baka yaptı. TTK ve biz de görevimizi yapıyoruz. Kaçak madencilik gündemimizden kesin olarak çıkması gerekiyor. Zonguldak alıştı ama ben alışmayacağım. 19 yaşındaki çocuk öldü benim canım gitti. O çocukların orada çalışmalarına göz yummayacağız, yummamalıyız. Siz alıştıysanız da kanıksamayın. 19 yaşındaki gencin fare yuvasındaki yerde ölmesine müsaade etmeyeceÄŸiz. Erdemir, HATTAT, Kardemir gibi büyük ÅŸirketler riski düşürsün, kömür çıkartılsın. Eski amatör iÅŸlerden kurtulacağız. VatandaÅŸlarımız da bizi uyarsın. Falanca yerde kaçak kömür ocağı iÅŸletiliyor desin. 19 yaşındaki çocuÄŸu orada kurban veremem. İşçi çalışıyorsa sigortası olacak, güvenliÄŸi olacak. Åžu anda iki asgari ücrete raÄŸmen bu iÅŸ kurtarıyor. Ben herkesten yardım istiyorum. Bu iÅŸ gündemde olsun. Bu acıyı taze tutalım, gündemde tutalım ki acıları yaÅŸamayalım. Hassasiyet toplum içinde oluÅŸsun. Çocuklarımızı o çukurlarda kaybetmeyelim." 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo