9 o C Kdz. Ereğli

UZUNMEHMET ANISINA MEVLİT OKUTULDU

Gündem 8 yıl 5 ay 26 gün 10 saat 45 dakika önce 1716

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediyesi, taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’in doğup büyüdüğü Kestaneci Mahallesinde yatsı namazı sonrası Uzunmehmet ve tüm maden şehitleri anısına mevlit okutturdu.

Başkan Uysal, taş kömürünü bulan Uzunmehmet için ilk kez doğup büyüdüğü mahallesinde mevlit programı düzenlendiğini ve bu programı geleneksel hale getireceklerini belirterek katılımlara teşekkür etti. Başkan Uysal mevlit sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

ERDEMİR BURAYA GELİR MİYDİ?

"Uzunmehmet olmasa burada taş kömürü bulunmasa buraya Karaelmas diyarı denir miydi? Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları buraya gelir miydi? İşçi olmadığı zaman emeğin başkenti denir miydi? Uzunmehmet olmasaydı bir kıyı kasabası olurduk. Belki de 10-15 bin nüfuslu yazın da 30-40 bine çıkan nüfus ile övünür dururduk. Uzunmehmet’i, kömürü hatırlamamak mümkün mü?

ENERJİNİN BAŞI UZUNMEHMET

Her şey enerji ve enerjinin başı Uzunmehmet. Büyüklerimize değer vermemiz gerekiyor. Anma törenlerinde sadece Uzunmehmet konuşulmalı. Tarihi kişilik bölgemizde var. Tarihi kimliğimiz var. Biz başka ne arıyoruz ki? Bunun kıymetini bilerek bundan sonra adımlar atmamız gerekiyor. Uzunmehmet anıtının yenilenerek modern bir görünüme kavuşması için de çalışmalarımız sürüyor. Kim bilir belki ucu müzeye kadar gider.

15 YILDIR YAPILMAYAN MEVLİT

Program, okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla sona erdi, katılımcılara şehitler için hazırlanan mevlit pilavı ve ayran dağıtıldı. Kestaneci mahallesinin sakinleri Başkan Uysal’a desteklerinden ötürü de teşekkür ederek, “Başkanım 15 yıldır bu işi söylüyorduk ama bir türlü yaptıramadık. Bir kere söyledik akşam Uzunmehmet’in anısına mevlit okuttunuz. Allah sizden razı olsun”

MADEN İŞÇİLERİ DE KATILDI

Kestaneci Camisi’nde yapılan mevlit programına; Başkan Uysalve eşi Sevim Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başer, Belediye Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tayfun Özcan, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Mahalle Muhtarı Ahmet Özer, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Amelebirliği Armutçuk Şube Başkanı Çetin Yiğit, maden işçilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 2 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 6 saat 29 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 5 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 11 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 37 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 20 saat 7 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 8 saat 56 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
1 gün 21 saat 32 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 1 saat 7 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?