Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UZUNMEHMET ANISINA MEVLİT OKUTULDU

UZUNMEHMET ANISINA MEVLÄ°T OKUTULDU

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi, taÅŸkömürünü bulan Uzun Mehmet’in doÄŸup büyüdüğü Kestaneci Mahallesinde yatsı namazı sonrası Uzunmehmet ve tüm maden ÅŸehitleri anısına mevlit okutturdu.

Başkan Uysal, taş kömürünü bulan Uzunmehmet için ilk kez doğup büyüdüğü mahallesinde mevlit programı düzenlendiğini ve bu programı geleneksel hale getireceklerini belirterek katılımlara teşekkür etti. Başkan Uysal mevlit sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

ERDEMÄ°R BURAYA GELÄ°R MÄ°YDÄ°?

"Uzunmehmet olmasa burada taÅŸ kömürü bulunmasa buraya Karaelmas diyarı denir miydi? EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları buraya gelir miydi? İşçi olmadığı zaman emeÄŸin baÅŸkenti denir miydi? Uzunmehmet olmasaydı bir kıyı kasabası olurduk. Belki de 10-15 bin nüfuslu yazın da 30-40 bine çıkan nüfus ile övünür dururduk. Uzunmehmet’i, kömürü hatırlamamak mümkün mü?

ENERJÄ°NÄ°N BAÅžI UZUNMEHMET

Her şey enerji ve enerjinin başı Uzunmehmet. Büyüklerimize değer vermemiz gerekiyor. Anma törenlerinde sadece Uzunmehmet konuşulmalı. Tarihi kişilik bölgemizde var. Tarihi kimliğimiz var. Biz başka ne arıyoruz ki? Bunun kıymetini bilerek bundan sonra adımlar atmamız gerekiyor. Uzunmehmet anıtının yenilenerek modern bir görünüme kavuşması için de çalışmalarımız sürüyor. Kim bilir belki ucu müzeye kadar gider.

15 YILDIR YAPILMAYAN MEVLÄ°T

Program, okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla sona erdi, katılımcılara ÅŸehitler için hazırlanan mevlit pilavı ve ayran dağıtıldı. Kestaneci mahallesinin sakinleri BaÅŸkan Uysal’a desteklerinden ötürü de teÅŸekkür ederek, “BaÅŸkanım 15 yıldır bu iÅŸi söylüyorduk ama bir türlü yaptıramadık. Bir kere söyledik akÅŸam Uzunmehmet’in anısına mevlit okuttunuz. Allah sizden razı olsun” 

MADEN İŞÇİLERİ DE KATILDI

Kestaneci Camisi’nde yapılan mevlit programına; BaÅŸkan Uysalve eÅŸi Sevim Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail BaÅŸer, Belediye Cenaze Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı, Belediye Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Müdürü Tayfun Özcan, EreÄŸli Ziraat Odası BaÅŸkanı Adil Pulat, Mahalle Muhtarı Ahmet Özer, GMÄ°S Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Ali EÅŸitmez, AmelebirliÄŸi Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, maden işçilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo