Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Karadeniz Ereğli’de Sarıkamış Harekâtı’nı destekleyecek malzemeleri taşırken Rus gemilerince batırılan 3 geminin şehit mürettebatı ve askerleri, düzenlenen törenle anıldı. Programda anıt önüne çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu.

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı önündeki programa; Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan askeri ve mülki erkân, muharip gaziler ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Uysal, deniz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Bugün, 7 Kasım 1914’ de, Kafkasya cephesine yardım götüren 3 nakliye gemisinin, Rus donanması tarafından Karadeniz Ereğli açıklarında batırılması ile hayatlarını kaybeden Sarıkamış Deniz şehitlerimizi anıyoruz. Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan kahramanlarımızla birlikte tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. “ dedi.

Daha sonra Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı TCG Kilimli Karakol Gemisi ile Ereğli açıklarında batırılan Bezm-i Âlem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa adlı gemilerin batırıldığı noktada Kaymakam Madenoğlu, Tuğamiral Doğan ve Başkan Uysal tarafından denize çelenk bırakıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo