Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU!.

UYUÅžMAZLIK ZAPTI TUTULDU!.

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri...


Karadeniz EreÄŸli’de kısa adı ERDEMÄ°R olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları ile ÅŸirkette yetkili Türk Metal Sendikası Åžubesi arasında süren 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerinin 5’inci Oturumunda “UyuÅŸmazlık Zaptı” tutulduÄŸu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, haber yayına hazırlandığı saatlerde edinilen bilgilere göre dün, Ankara’da; Erdemir adına Türkiye Madeni EÅŸya Ä°ÅŸverenleri Sendikası ile Türk Metal yöneticileri arasında yapılan 5. Oturumda, önceden görüşülen ancak üzerinde anlaÅŸma saÄŸlanamayan maddeler masaya getirildi. ÇoÄŸunluÄŸu ücret artışı, sosyal haklar gibi konuları içeren maddeler üzerinde talep ve görüşlerini ortaya koyan taraflar, anlaÅŸamadı. Bunun üzerine yasa gereÄŸi “UyuÅŸmazlık Zaptı” tutulan toplantı sona erdi.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
1 Eylül 2018’den geçerli 4200 işçiyi kapsayan 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi’nden bundan sonraki süreçte “Arabulucu Dönemi” baÅŸlayacak. Hükümet tarafından atanacak ‘Arabulucu’nun taraflarla yapacağı görüşmelerden de sonuç alınamazsa, sendika kanadı ‘grev’, iÅŸveren kanadı da ‘lokavt’ kararı alabilecek. Bu yönde alınacak karara raÄŸmen, yasal süreçte taraflar yine bir araya gelip, görüşmeler yapabilecek.
ODABAÅž’TAN Ä°ÅžVERENE MESAJ!
Bu arada, Türk Metal Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, katıldığı sözleÅŸme görüşmelerinin ardından sosyal siteden yaptığı duyuruda, oturumun “UyuÅŸmazlık Zaptı” tutularak sonlandırıldığını belirterek, “Erdemir'e yakışan, ‘Erdemir Emekçisi'nin hak ettiÄŸi bir anlaÅŸmaya süreç sonunda varılacağına inanıyor; tüm Erdemir camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İşkence dünyası

17 Aralık 2018 - 18:18

Bunlar hep siyasi oyun. Torpil olan türkiyede herşey işverenden yana. İşçi ezilen, kolay işten atılan, dalga geçilen taraf. Yazık Türkiyenin haline fakir hep ölsün mantığı var. Ne demiş başkan RTE fakir çalmasını bilmez doğru bir söz çalan hep üst kademe zenginler.

Yorum Yazın

Canlı Radyo