Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL EREĞLİ FM’DE..

UYSAL EREĞLİ FM’DE..

Kdz. Ereğli Belediye  Başkanı Hüseyin Uysal, "Fikri Kapan ile Burada Konuşalım" programının canlı yayın konuğu. Uysal, Kapan’ın sorularını yanıtlıyor..

* Sayın Başbakanımızın elinden ödül almak bizi son derece mutlu etti. Ödül bizim değil, tüm Ereğli’nindir. Emeği geçen tüm personelimi kutluyorum.

* Biz insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz.

* Hayatla bağdaşan her şeyle sorumluyuz. O bizim işimiz değil demiyoruz. Devlet- Belediye işbirliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz.

* Yeni bina ile tüm birimleri bir araya getirdik.Vatandaşlarımız hizmete daha çabuk ve ferah bir ortamda ulaşıyor. Çalışanımızda mutlu. % 40-50 ile bitmiş ve AVM binası olarak yapılan binayı belediye binasına dönüştürmekle önemli bir hamle yaptığımızı düşünüyorum.

* Evin kapısı nasıl önemli ise şehrin girişide önemlidir. Şehrin girişinde şantiye binası kötü bir görüntüydü.Kışla mahallesi sakinleri dertliydi.22 dönüm boş alan kazandık orada.Yanından Gülüç ırmağı geçiyor. Gülüç Irmağını bir yaşam alanına dönüştürme çabası var. Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu bu konu ile ilgileniyor. Biz eski şantiyeyi Belen’e taşıdık. 13 bin metrekarelik bir alan. Belki de yaptığımız en büyük projelerden biri de budur. Bu şantiye Ereğli’ye 50 yıl yetecek.

* İtfaiye İstasyonlarımızı yeniledik. Potbaşındaki istasyonumuzu Kışla Sanayi bölgesine Merkez istasyon olarak taşıdık.Son derece modern.Belen’e de yeni istasyon kurduk. Aslında bu yönde yaptıklarımız olumlu karşılandı. Tüm işler geç kalınmış çok doğru uygulamalardı.

* Uzun Mehmet Anıtını yenileme çalışmalarına  başladık.o mekan bana Uzun Mehmet’i çağrıştırmıyordu. Çalışmalarımız başladı. Su deposunu yer altına alıyoruz.Bizim madende yaşanan acılarımız var.Uzun Mehmet hak ettiği değeri 

* Köyde büyüdüm ben. Biz meyve veren ağacı taşlardık. Meyve veren ağaç taşlanır.Belediye çalışmıyor diyenlere şaşırıyorum. 

* Hiç bir şey yapmadıysak 13.5 Milyon TL borç ödedik. 53 araçı öz kaynaklarla borçlanmadan aldık.Sadece itfaiye ve ulaştırmaya 8 Milyon TL yatırım yaptık.Şantiye ve diğerlerini saymıyorum.

* Alt yapıyı sordunuz söyleyeyim .2 yılda 74 km içme ve  kullanma suyu ve  kanalizasyon hattı yaptık.Dağlar Mahallesi kanalizasyona kavuştu, çocuk parkı yoktu, çocuklar bu özlemine kavuştu. Eski okulu mahalle konağına dönüştürme çabamız var. 31 mahalleye eşit hizmet götürme çabasındayız.Tekrar mahalle ziyaretlerimize başlıyoruz.

* Yol medeniyettir. Gökme Köprüsü, o güzergaha giden keskin viraj ve dar noktalar ve Köseağzı yolunu önemsedik.Gökme köprüsünden aşağıya düşen araçlar varken, bunu nasıl görmezden gelelim.Köseağzı alternatifti şimdi tercih edilen yol haline geldi.Bir çok cadde ve sokakta düzenlemeler yaptık. Yollar yayalar içindir. Rahat ve emniyetli yürümeliler.İskele Camii önünde ilk mesajı verdik.Eski Beyçayırı Sokak, Un Pazarı gibi yerlerde % 100 memnuniyetle karşılaştık. Bu yıl Hatip Sokak’ın tamamı yaya kaldırımı, ışıklandırma ve asfalt ile bitecek. Bunlar Çetin Apatay’ın yan kolları.Doğalgaz çalışması bitti. Çetin Apatay’a da başlıyoruz.

* Tehlikeli yol güzergahı olan mahallelerimize karayolları standardında 7.5 km bariyer yaptık.2016 da 4 km daha yapacağız.

* AYRINTILAR GELECEK.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo