Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal,sizler bunu hak ediyorsunuz!.

Uysal,sizler bunu hak ediyorsunuz!.

Kdz.EreÄŸli Ä°lçesinde ,EreÄŸli Belediyesi ve Belediye Ä°ÅŸ Sendikası arasında 118 İşçiyi kapsayan 2 yıllık toplu iÅŸ sözleÅŸmesi, imzalandı. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirilen imza törenine, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye-Ä°ÅŸ Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Belediye BaÅŸkan yardımcıları, daire müdürleri, sendika temsilcileri ile belediye işçileri katıldı.Ä°mza töreni öncesi konuÅŸma yapan Belediye-Ä°ÅŸ Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, BaÅŸkan Uysal’a teÅŸekkür ederek, Belediye’de çalışan taÅŸeron işçilerin sendikalı olması yönünde destek istedi.Çalışma hayatındaki ve örgütlenmedeki zorlukları anlatan Ayçiçek, “Türkiye’nin nüfusu 40 milyon iken, sendikalı işçi sayısı 4-5 milyondu. Bugün Türkiye’nin nüfusu 80 milyon ama sendikalı işçi sayısı maalesef 1 milyonun altında. Bu sadece Türkiye’nin de sorunu deÄŸildir, bu dünyada çalışma hayatından temel sorunlardan bir tanesidir. Ä°ÅŸsizlik her hanenin sorunudur, dolayısıyla hepimizin sorunudur. Bütün bu sorunlara raÄŸmen eÄŸer bugün bir toplu sözleÅŸmenin sonuçlanması nedeniyle bu havayı birlikte teneffüs etme imkanı varsa bunun bir nedeni vardır. EÄŸer bir iÅŸveren; ki ben belediye baÅŸkanlarına asla iÅŸveren demem, seçilmiÅŸ bir insandır, halkın içerisinden gelmiÅŸ bir kiÅŸidir. Bu anlamda belediye baÅŸkanlarımıza hiçbir zaman iÅŸveren gözüyle bakmam. Dolayısıyla bu toplu iÅŸ sözleÅŸmesinin bağıtlanabilmiÅŸ olması tesadüflere baÄŸlı ÅŸeyler deÄŸildir. Bütün bu sorunların olmuÅŸ olduÄŸu yerde; eÄŸer işçilerinin hak ve menfaatlerini koruma adına işçilerinin alım gücünü geliÅŸtirmek ve geçimlerini en iyi ÅŸekilde saÄŸlama gayreti varsa birilerinde iÅŸte böyle birileri ancak bu toplu sözleÅŸmeyi yapabilir.  Ä°ÅŸÃ§isiyle bütünleÅŸmemiÅŸ, işçisini sevmeyen, saygı duymayan bir kiÅŸi bu toplu sözleÅŸmeyi yapamaz.” diye konuÅŸtu.

AYÇİÇEK DESTEK İSTEDİ

Ayçiçek, BaÅŸkan Uysal’a teÅŸekkür ederek, Belediye’de çalışan taÅŸeron işçilerin sendikalı olması yönünde destek istedi.

Hükümetin taÅŸeron işçilerinin de sendikalı olabilmesi için bir yasa çıkardığını hatırlatan Ayçiçek, Birçok yerde devlet kurumlarında ve özel sektörde taÅŸeron işçilerimizi üye yapıyoruz. Åžuanda Belediye-Ä°ÅŸ Sendikası olarak da 25 bine yakın taÅŸeron işçimizi sendikamıza üye yaptık .EreÄŸli Belediyesinde çalışan taÅŸeron işçilerin de üye yapılması talep ediyoruz “dedi.

UYSAL,TEÅžEKKÃœR ETTÄ°

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, toplu sözleÅŸme sürecinde emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederek, “Çok güzel bir sözleÅŸme metni ortaya çıktı. Biz gereÄŸini yaptık ve günlük yevmiyeye birinci yıl için 15 TL, ikinci yıl için 16 TL oranında bir artış teklif edildi. Ben de dedim ki işçilerimiz çok çalışıyor, 1 TL de ben ÅŸahsım adına ilave yaptım. Yani birinci yıl 16 TL, ikinci yıl da 17 TL olarak arttırdık. Ä°ki yılda yüzde 25 bir zam oranı belirlendi ama sosyal haklarla birlikte bu oran yüzde 16 ile 30 oranında artmış oldu. Alacağınız paraları ailenizle güle güle harcayın. Sizler bunu hak ediyorsunuz. ”diye konuÅŸtu.

UYSAL BU KONUDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

BaÅŸkan Uysal ayrıca, Genel Sekreter Ayçiçek’in taÅŸeron işçileri ile ilgili sözleri üzerine bu zamana kadar çalışanlarını ihmal eden hiçbir görüşün yanında olmadıklarını söyleyerek, sendika temsilcimiz sendikalaÅŸma ile ilgili bir ÅŸeyler söyledi. Hükümetimizin çalışmaları var. Bu çalışmalar bittiÄŸi zaman zaten gereÄŸini yapacağız. Çok büyük laflar etmeden iÅŸ üretmek bizim için daha önemli. Ama bu konuda da çalışmalarımız var. ”dedi.

KonuÅŸmaların ardından BaÅŸkan Uysal ve Genel Sekreter Ayçiçek, toplu iÅŸ sözleÅŸmesini imzaladılar. Tören karşılıklı hediye takdiminin ardından  Toplu fotoÄŸraf çekimi ile sona erdi.

(Haber Merkezi )

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo