Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL,EREĞLİ FM’E KONUK OLDU!..

UYSAL,EREĞLİ FM’E KONUK OLDU!..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, katıldığı radyo programında gözyaşlarını tutamadı.


Uysal, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de katıldığı “Fikri kapan’la Burada Konuşalım” programında, Gazeteci Kapan’ın sorularını yanıtlarken, 15 temmuz darbeye kalkışma ve sonrasını anlattı.
Kapan’ın, tutulan demokrasi nöbetlerinde kadınların ağırlıklı olduğu yönündeki soru üzerine, duygulanan Uysal, bazı kadınların çocuklarını alanda sandalyeler üzerinde uyuttuğunu söylediği sırada ağlamaya başladı. Konuşmasını yarıda kesmek zorunda kalan Uysal, Kapan’ın devreye girmesinden kısa süre sonra sözlerine devam etti.
Uysal, program süresince, aklına geldikçe destek veren herkese teşekkür etti.

 

 

 

SIRADAN BİR DAVET GİBİYDİ
Aynı gün katıldığı düğün etkinliğinden eve dönüşü sırasında telefon ile Doğan’ın aradığını ve ’çay içmeye davet ettiğini’ doğrulayan Uysal, şunları kaydetti:
“Komutanlığa gittiğimde Sayın Kaymakamımız da oradaydı. Her zamanki gibi normal bir protokol toplantısı gibiydi. Daha sonra ayrılacağımızda nezaketen beni yolcu etti. Darbeye kalkışmayı öğrendiğimde ise direk olarak parti binasının (AK parti) önüne geldim. Buradaki kalabalıkla birlikte önce Atatürk Anıtı önüne, ardından da İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına geçtik. Bir süre içeride durduğum Emniyet Müdürlüğü’nden daha sonra çıkarak, olmam gereken halkın arasına geldim, burada bir de konuşma yaptım.”

AÇIĞA ALINAN PARSONELİN DURUMU
Program yapımcısı Kapan’ın sorularını yanıtlayan Uysal, Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında açığa alınan belediye personellerinin durumu hakkında bilgi de veren Uysal, “Belediyeden açığa alınan personelle ilgili gerekli soruşturmalar sürüyor. Bu arkadaşların durumunun ne olacağı ise yapılacak soruşturmanın ardından belli olacak. Elbette haklarında her hangi bir suç unsuru yada FETÖ bağlantısı olmayanlar iş yerlerine geri dönebilecekler. Bunun dışındakilerin ise iş akitleri fesih edilecek” dedi.

CÖBEK’İN İLGİSİ YOK
Kapan’ın isim vermeden, geçtiğimiz günlerde emekliliğini isteyen Eski Ereğli belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile ilgili sorduğu “emekliliğini isteyen Belediye Başkan Yardımcısı’nın FETÖ operasyonu ile ilgisi var mı?” sorusunu da yanıtsız bırakmayan Uysal, “kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Arkadaşımızın bir kısım rahatsızlıkları vardı. Biliyorsunuz ki göreve atanmasının ardından da bazı sorunlar yaşanmıştı. Böyle bir durumda emekliliğini istedi, biz de gereğini yaptık” diye konuştu.

ESNAF DENETİMLERİ
Başlatılan FÖTE/PYD operasyonları kapsamında sahipleri yada şirket yöneticileri gözaltına alınan bir çok iş yerine, belediye tarafından da denetimlere gidilmesinin hatırlatıldığı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yapılan denetimlerin soruşturma ile ilgisi olmadığını, gelen şikayetler üzerine denetim yapıldığını, gıda ve diğer ürün satılan iş yerlerinde görülen eksikler nedeniyle işlem yapıldığını, bunlardan eksikleri yerine getirmeyenlere kapatma kararı çıkarıldığını, eksiklerini giderenlerin ise işlerine devam edebileceklerini kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo