Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?.

KPSS BAÅžVURULARI NASIL YAPILIYOR?.

KPSS baÅŸvuruları için beklenen tarih geldi. 9 AÄŸustos 2016’da baÅŸlayan KPSS baÅŸvuruiÅŸlemleri 24 AÄŸustos 2016’ya kadar devam edecek. KPSS’ye baÅŸvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken de bir kaç nokta var. Kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için Sınav ücreti ödeme iÅŸlemleri 25 AÄŸustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek olup baÅŸvuru süresi uzatılmayacaktır.

KPSS baÅŸvuruları geçen hafta baÅŸladı. Ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016 tarihinden yapılacak KPSS 2016’ya baÅŸvurular 24 AÄŸustos’a kadar devam edecek. Ä°ÅŸte KPSS baÅŸvuruları hakkında merak edilenler.2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans),ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava baÅŸvuru iÅŸlemleri, 9-24 AÄŸustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme iÅŸlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 AÄŸustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; Ã–SYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 AÄŸustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek olup baÅŸvuru süresi uzatılmayacaktır. KPSS sınav baÅŸvuru üceri 55 TL’dir.

* 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa son baÅŸvuru tarihi olan 24 AÄŸustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için baÅŸvuramazlar.

* BaÅŸvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSÄ°S kaynaklı eÄŸitim bilgileri, ÖSYM baÅŸvuru merkezlerinde deÄŸiÅŸtirilemez. MEB e-okul ile YÖKSÄ°S’teki eÄŸitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların baÅŸvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine baÅŸvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini saÄŸlamaları gerekmektedir. MEB e-okul ve YÖKSÄ°S’te eÄŸitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri/mezunları ile Ã–SYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile baÅŸlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arÅŸivinde de eÄŸitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arÅŸivindeki eÄŸitim bilgilerinde düzeltme/deÄŸiÅŸiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM baÅŸvuru merkezlerince deÄŸiÅŸtirilebilecek/düzeltilebilecektir.

* Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.

* BaÅŸvurusunu tamamlayan tüm adaylar, baÅŸvuru süresi içinde ÖSYM’nin Ä°nternet sayfasında yer alan Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) baÅŸvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, baÅŸvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diÄŸer aÅŸamalarında gerekebileceÄŸinden aday baÅŸvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖNLİSANS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU

20 AÄŸustos 2016 tarihinde, saat 09:30’da yapılacak olan 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (ÖABT)baÅŸvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma iÅŸlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava GiriÅŸ Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday ÅŸifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

hürriyet

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo